25 Şubat 2007

Constipation Blues




Herkes ask, mesk, politika, ruhi cikmazlarla ilgili yazarken screamin jay hawkins isimli muzisyen kendine has egzantrik sesiyle garip bir sarki yazmis. (sene 69 yanlis bilmiyorsam.)
oyle de diyor sarkinin basinda zaten:
Ladies and gentlemen, most people record songs about love, heartbreak, loneliness, being broke... Nobody's actually went out and recorded a song about real pain. The band and I have just returned from the General Hospital where we caught a man in the right position. We name this song: "Constipation Blues".

Ama buraya koymak icin bulamadim, ne yazik ki. Hayatimda hic ama hic, bir sarkiyi dinlerken bu kadar gulmedim, bir daha da bu kadar gulecegimi sanmam.
Constipation blues yerine en meshur sarkisi i put a spell on you'yu koydum. sesi cok guzel. bakiniz, birkac onceki konser(ve) yazim.

Adam hakikaten cekmis ama, olumu de bagirsak tikanikligindan olmus.
Soz konusu sarkinin ilk studyo cekimi versiyonu cok guzel.
ayni hissiyati vermese de su asagida verdigim baglanti ile sarki izlenebilir:

constipation blues

Bir de bu nev-i sahsina munhasir muzik sahsiyeti jim jarmusch'un mystery train'inde aktorluk kabiliyetini sergilemis ama henuz izlemedim.
En kisa zamanda izleyip yazicam.

6 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Adamı ve bahsettiğin kabızlık şarkısını hatırlıyorum, Barış anlatmıştı galiba :)) Ama adamın tipi ne ürkünçmüş öyle yaa...

kecilerin cobani dedi ki...

sen de kimseyi begenmiyon yaa :^)

Elif Derviş dedi ki...

sen beğeniyosun bu adamın tipini yani?? :)))))

jasmingreentea dedi ki...

gece yolda karşına çıksa karşı kaldırıma geçersin. kurukafa ile mükemmel bir ikili olmuşlar. ama şarkının anafikri müthiş. nerden buluyosun arkadaşım böyle şeyleri. töbe töbe.

kecilerin cobani dedi ki...

ben de cok sevgideger bi muzik canafarindan ogrenmistim. cok derin bilgisi vardır..bana best of onerileri yapmisti, arasinda bu da vardi.
evet deli, cok begeniyorum, bayiliyorum, cok yakisikli.

Andy_Dufresne dedi ki...

Jasmin'e ekleyecek bişey yok, yalnız "töbe"ler az olmuş, töbe töbe töbe :)