19 Şubat 2007

konser(ve)...

Bunda, 'itiraf ediyorum' denecek bisi yok, gercek, dumduz, dopdogru bi dogru : hayatimda izlemeye gittigim konser sayisi cok azdir.
Neredeyse on sene once sevgili bi arkadas 'barenaked ladies, ben harper ve blues traveller'dan olusan bi konserin biletini armagan etmisti. Tam onumuzde, tekerlekli sandalyede bi adamin 'esiyle' birlikte enteresan bi performans gosterdigi, yarisini zaten anlamadigim kavga daha mi cok yer etti kafamda hala bilmiyorum ama Yogurt'la birlikte taa oralarda o konsere gidince, tadindan yenmedi. Ben Harper'la ilk tanisisti. (edit: degildi di mi cay, biz bi sene once evde dinleyip dururduk. ama ilk gorustu, o kesin) John Popper abimizin sisko haliydi. E ayrica balayindaydim. Bal ayi.
Bi baskasi da Istanbul'daki Sting konseriydi. Onden 2. sira, evet, torpilliydik. Sting degil ama ben cok iyiydim. Elim ayagim durmadi. Bakanlar beni adamin en buyuk hayrani zannetmis olabilirler, (hayrana fan diyoruz, evimizde isinmak icin calistirdigimiz fanlara hayran demiyoruz) fakat bu varsayimin gerceklik payi cok az. O da zip zip zipliyodu zaten, bi sure sonra adama baka baka vibrasyon alanina girmis olabilirim. Veya on siralarda, nispeten onemli bi konserdeydim, ve ondeydim, onemli bi sahsiyettim haliyle ben, onun havasindaydim. Aman nebliiim.
Hay allah, afedersiniz, odtu'de stadyuma bulutsuzluk ozlemi ve sonra bi de tarkan gelmisti onlara da gitmistimdi. :-) Bahis konusu ikinci konserde starimiz, adi ustunde, tarkmisti. Ama ben yine cok eglenmistim. Bulutsuzluk ozlemi filminin basrol oyuncusu nejat bey, aliskanligi oldugu uzere, sonuna kadar detonaj kabiliyetini haizdi. Onda da cim ustundeydik; esyanin, dogasi itibariyle, ziplayasi gelir.
Onun disindaki konserler bahar festivalindeki mimarlik anfisindeki konserlerdir.
Bi de kafamdan yarattigim konserler var tabi, ne gariban bi durum.
Halbuki konser iyi bisiidir di mi. Degisiktir. Iyidir, cok iyidir.
Bi tom waits'i bekliyorum bi bob dylan'i. Ikisi icin de gelmeden once gocecekler diye oldukca devasa bi fobi gelistirdim icimde.. Inadina gelmiyo munasebetsizler.
E ama yasgunumde Isvec'te konseri var bunlardan birinin. Gitsem, Yogurt'la birlikte diyorum ama....
Ise yarar mi bilmiyorum ama, kendisine bir kere de, huzurunuzda, burdan sesleniyorum.
Yooooort, noolmulam. Yoort! diyorum. luften.
Snıffff..

18 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Onca yıl odtüde okuyup sadece iki tane mi stad konserine gittin cidden??

Ya evet konser olayı muhteşem, ben de çok seviyorum ama o kadar az gidebiliyorum ki... önceden sızlanırdım, allah kahretsin hepsi istanbula gidiyo diye, şimdi ankaraya da geliyo bi sürü sevdiğim adam-kadın ama bu sefer de zamanları çok dandik oluyo yine gidemiyoruz... :( Sting'i kaçırdııma da çok üzülmüştüm bu arada..

Hemen kampanya başlatıyoruz yardım için...yoğuuuurttt nütfen çobanı al götür burdan usaklaraaaaa....doğumgünü hediyesi olur heemmmm...nooluurrr, hem bu da ikinci balayı gibi olur di mi canım hehe

kecilerin cobani dedi ki...

nayir yaa, iki tane stad konserine gitmedim, deli..
bissurusune gittim. ama ben burda genelce taninmis kisilerin/gruplarin bahsini yapiyorum. digerlerinin adlarini pek hatirlamiyorum zaten.

onca yil derken ??? ;^|

kecilerin cobani dedi ki...

kampanyaya sukran,
ama
al gotur burdan bunu derken????

Elif Derviş dedi ki...

yok ööle diil anacım, al götür derken, al götür bunu açılsın biraz, bunalmış belli ki buralarda demek istemiştim...alla alaaa paranoyak olan bendim noluyo böle alt anlamlar arama falan? :)

kecilerin cobani dedi ki...

hı-hı,
tabi.
bi de 'onca yıl'ı aciklayalim, yeri gelmisken.

jasmingreentea dedi ki...

abi ben açıkliim işte sen epey bi okudun ya okulu, hatta bana yetiştin falan onu kastediyo olabilir:)) doğumgününde isveçte konser senelerin jesti olur, misilleme hediye bulamazsın, ona göre ne istediğine dikkat et.

kecilerin cobani dedi ki...

sensin epey.
:-P

kecilerin cobani dedi ki...

bence senelerin degil omrun jesti olur.
bilmiyorum burdan duyuyo mu sesimizi, yoort.
yooort!

kecilerin cobani dedi ki...

bi grup vardi kim hatirlar, hadi hatirlayin.
mustafa hadi dedi..
suleyman vardi basrolde.
manhattan'da da cikarlardi.
hatirlayan?

Elif Derviş dedi ki...

ne güssel demiş jasmin: "işte sen epey bi okudun ya okulu, hatta bana yetiştin falan onu kastediyo olabilir"..hehe fazla söze gerek var mı daha çobanım?

sülüman bağcıoğlunu mu diysin?

kecilerin cobani dedi ki...

heeee, onu diyom. sülü.
Bu ikili yuzunden mecburen anons yapiyorum:
Bi sene keyfimce hazirlik okudum
bi sene de keyfim olmadan uzattim.
Yuh, onlarca yil lakirdilari geziyo ya hayret yani.
Bissuru isimiz vardi, bi de arada derslerle mi ugrasacaktik
Ustume yapistirilmaya calisilan idiot statusunu kabul etmiyorum kardesler.
eski zaman bi de, cok ayip

Elif Derviş dedi ki...

idiot ne dimeh, estağfurullah, accık tembel diyelim hehe

jasmingreentea dedi ki...

boşver be çoban, okulda başarı hiç bişey ifade etmiyomuş. ben misal öğrenim hayatım boyunca bi dersten kaldım o da insan kaynaklarıydı (utanç içindeyim bu kadar lay lom bi dersten kaldığım için ama sıkılıp derse girmediğimden iki quiz kaçırdım, böyle oldu), her neyse, şimdi bizim şirkette işe alım, değerlendirmeler vb bilimum insan kaynakları işlerinde azımsanmayacak kadar çok sorumluluğum var. yani bu işte bir terslik olabilir:)) mustafa hadi dedi'yi hatırlıyorum, noldu onlara?

kecilerin cobani dedi ki...

bisi olmadi, yani ben bilmiyorum en azindan. laf olsun diye.
okuldaki basarinin bi anlami olmadigi gorusune hararetle katiliyorum.
is kisinin kafasinda bitmekte.
deli, cok enteresan bir donemime denk geldi okul, calismayi sevmeyen usengec kisilere tembel diyosak ben pek tembel degildim. calismayi severdim ama onceliklerimi farkli koymustum iste. hayatim boyunca da bi daha oyle olmadim.

Elif Derviş dedi ki...

ya sen niye beni ciddiye alıp açıklıyosun ki, şaka şakaaaaaa

Andy_Dufresne dedi ki...

mustafa hadi dedi, ben biliyorum o gurubu, hala çalıyolar manhattan'da yanılmıyosam. İsimlerini ilk duyduğumda ne komik, olum bunlar gırgırına müzik yapıyodur kesin demiştim ama zevkine çok güvendiğim arkadaş ağzımın payını verdi hemen :) Tarkan konserinde bende vardım, bisürü lisesi çocuk gelmişti, sürekli beni arkaya itelediler, sanki uzun boylu olmak lanetli bişeydi o gece. bi baktım stadın en arkasındayım , sıkıldım ve vınnn :) Şöyle ağız tadıyla MFÖ dinlemek istiyo canım bugünlerde tanıyan varsa Mazhar abiye çıtlatsın bi nolurrr :)

kecilerin cobani dedi ki...

anaa, sen miydin o, ben de kim ulan bu sırık insan, ayip olmasin diye mevcut yerinden stadi terketmiyo da yavas yavas arkalara dogru kaciyo ordan vinlayacak diyodum.
ben de en arkalardaydim yoksa girilir mi o tıfılların yanına. hem de tarkan icin.

Andy_Dufresne dedi ki...

Sen benim satada girişimi görseydin asıl :) ana kapının yanında tel örgünün altından girdik, binbir eziyeti erkenden ayrılmak için çekmişim meğerse, ayrıca hiçte sırık değilim, çocukların tamamı pigme ve hobit olunca sivrildim okadar :)