24 Şubat 2007

yine biraz deniz, oh afedelsiniz


Denizin dilinden dusmuyo bu siralar. ilgili ilgisiz oh afedelsiniz diyip duruyo. yaklasik iki aydir prens filip seklinde geziyo, kilic alindi haliyle, elinden dusmuyo. bir de ati var.. bi de cizmeleri.. biri prenses diye hitap ederse cok bozuluyo. adini sorana mutlaka prens filip oldugunu soyluyor. kimse anlamiyo, o zaman da cok sinirleniyo. gecer herhalde, birgun yine deniz olur.

Buyuyunce muzikyen olmayi planliyormus. oyle dedi. positively 4th street sarkisiyla uyuyo. cunku o sarkiyi amca denize soyluyomus. denizin sacini kivircik zannediyomus da o yuzden ona saçeful diyomus. (do you take me for such a fool...). playback de beceriyo. ve arkasindan, 'ben simdi ingiliz oldum ingilizce konusuyolum ya' diye milliyetini de degistiriyo.

Bugun trenin icine girdi ilk defa. daha onceki metro macerasini saymazsak tabi. kotu kokuyomus icerisi, hic begenmedi. amcasinin kucaginda kompartmana girdikten sonra pencereden bizi gorunce ufak capli bi panik yasadi. bu durumda yoort stockholm kusatmasindan kurtulmus oldu. kader kismet. sniff..

Aksam da babasiyla manti acti. hamur acma kesme ic koyma ve kapatma konusunda tecrubesi hic fena degil. olmadi ilerde mantici dukkani acar. yasken eğelim dedik hani.

Bir gurultu patirti yapti gecen gun, cevleye veldigim lahatsizliktan dolayi ozul dilelim cumlesiyle son derece icten bi sekilde ozur diledi. estagfurullah dedik.

Krese gitmeme nedenini de en sonunda ifsa etti. orda agzina yapistirici surmusler. ! zalımlar..

Bu arada babama 'sigala kemiklelini zedeleyebilil, o yuzden sigala icmemeni oneliyolum' cumlesiyle konuyla ilgili hissiyatini dile getirdi. cok hislendik.

Ben de firsattan istifade, bu bloğun baslangicta koydugum amacina hafiften donmus bulunuyorum,
di mi deli.

9 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

sen böyle anlattıkça denizi daha da hevesleniyorum bebiş geliyo diye :)) ne güzel laflar ediyo ya canım benim yerim ben onu (yiyebülü müyüm annesi?) Hem sigara konusunda da çok haklı...

Andy_Dufresne dedi ki...

Köşenin delisine bir tavsiye, bu kızı kaçırma sakın, hemen kertelim beşikleri, bak şimdi kilosuda azdır deniz'in, ağırlınca altın isteseler bile kardasın :)) Doğmamış çocuğa don biçme falan diye düşünme kaçmazzz bu fırsat :)) Çoban müziksiyennn olmak isteyen küçük dostuma sonsuz desteğimi veriyorum,ardandayız Deniz yürüü :) beniim bi çocuğum olsa orkestra şefi olsun isterdim :) Bu arada sigara konusundaki bilge yorumlarından dolayı tebrik etmek boynumuzun borcu , bravo :)

kecilerin cobani dedi ki...

deli bu yas grubunun lakirdilari hakikaten insana pek ayri bi keyif veriyo. homur homur diye otururken birden beklemedigin bisi diyiveriyo o anda havadan ustune cicek mi yagiyo deseeem, tatli bi meltem mi esiveriyo deseeem. ben o yuzden herkesten bu laflari ve halleri yaziya dokmelerini bekliyorum. seratonin gibi bisii. kendisini yiyebülürsün tabi, cilde iyi gelir, kemikleri kuvvetlendirir, yedirirse. ama bilmiyorum sana bi garip duskun. nedense..nehe..

dufresne, benim kertecegim adam belli de annesi cok kıl. istemiyo sinir oluyo kertmeye. (burdan kendisini operim) bi de bi problem var deniz kendinden küçüğe sümükmüş gibi davranıyo. napcaz bilmem. deniz 15 kilo. kac para ediyo bi hesaplasak...

Elif Derviş dedi ki...

Tabii sevicek beni kızım, şeytan tüyü var bende hehehehe :))

jasmingreentea dedi ki...

ehem biraz taş geldi. yok ne taşı direk kıl dedi bu çoban bana yaa! deniz'i bu yaş grubu diye genellemeyelim, zira ben çok gördüm bu yaş grubundan. öyle bir seferde çevleye veldigi lahasızlıktan dolayı ozul dileyenine falan rastlamadım. "Saçeful" olayının ise şokundayım halen.

weiss und schwarz dedi ki...

Bu akıl küpü kaç yaşındadır, nasıl bişeydir bilemiyorum ama yazdıklarınızı okuyunca batıl inançlara kapılıp, eğer günün birinde çocuğum olursa getirip Denizin bardağından su içirmek isteği uyandı içimde ;) tabi ikisinin de hasta olmadığı bi dönemde. Maşallah maşallah ;)
Valla seratonin benzetmesinde haklısınız da gözlere gelecek yavrucağız ;)

kecilerin cobani dedi ki...

w&s, bi tek benim nazarim degiyo simdilik, hassasiyetine cok tesekkur ederim. 3.5 olacak bi ay sonra, her turlu su amacli bekleriz.
cay, attigim tas urkuttugum kurbaga oluyo ama, olmuyo. en sonunda olacak bu, kotu emellerime ulasmak icin seni turlu dalavereyle ekarte edicem sonra bana dunur derken bulcaksın kendini.
deli, seni sevmicek de kimi sevcek. gozlerin yeter.

B5 dedi ki...

böyle minik insanlardan göresim geldi.. ne seker kelime :
"of afedelsiniz" :)
Selamlar...

kecilerin cobani dedi ki...

B5 hosgeldin,
selamlar sana da :-)