1 Mart 2007

Tipitip



Ben biraz farkli olan veya olmaktan hoslanan insanlarin icinde daha cok bulundum bugune kadar, ondan midir nedir, bu prototip tipitip insanlar beni saskina ceviriyorlar.
Yasadigim muhitte bunlardan suruyle var. Farkli olan parmakla gosteriliyor, marjinaller sevilmiyor..
Nasil mi, mesela, bayanlarin hepsinin altinda cip, mutlaka cunku kucuk araba karizmayi bozar. crv falan da degil, nebliim jeep, landrover, o rover, bu rover, chrysler..Hummer bile gorsem sasirmam herhalde. Ve hepsi sari sacli. Haklarini yemeyeyim, o konuda biraz farklilik var, civcivden acik kumrala dogru bir yelpaze kullaniyorlar, helal olsun. Hepsi de arabayi bir kamyon soforu edasiyla kullaniyorlar ve iclerinden cok buyuk bir yuzde sanirim, cunku ne zaman baksam o sekil goruyorum, telefonlariyla konusuyor. Telefonlar metalik gri, gunes vurursa gozunuze bativerir alimallah. Onlarin gunes gozlukleri pirlantali falan cinsten..
Hepsi su siralar cizme giyiyor, hepsi tonla makyaj yapiyor. Direksiyonda makyaj yapip sac duzelten
, haliyle biraz simidi birakmaktan mutevellit serit zikzaklari yapan az sayida degil.
E bu kadar prototip olursa biz onlara tipitip diyoruz. Tipitip'i tenzih ederim.
Tabi hepsi ayni zekada, ayni kisilikte, ayni guzellikte degil ama artik bi kere "tip" olmussun bile.
Akilli olan bu kadar tip olmaz diyesim geliyor ama herhalde boyle degildir, haksizlik yapmayayim.

Bir de halk arasinda "manyak" tabir edilebilecek hanim soforler var. Halk imtina ederse ben seve seve tabir edebilirim. Kendisini gecen erkekse ses etmeyip kadin olursa gaza yuklenen ("vay, sen kimsin bucur, beni nasi gecersin?"); eger arabayi agresif ve hizli kullanirsa "salak kadin" etiketinden kurtulacagini zanneden ve bu yuzden yarattigi her turlu tehlikeye viz gelir tiris gider diyen. Bunlar da bi acayip "tipitipitip". Onde yavas giden bi araba gorurlerse ilk once sofor mahaline bakip erkekse usluca bekleyen, ama kadinsa agiz dolusu kufurle kornaya ve selektore asilan. Ben zannediyorum ki biraz daha uzmanlassalar selektorden mors alfabesi yaratir ve o yolla kufrederler.
Sakin olun biraz hanimlar ya nooluyoruz. Tamam, salak degilsiniz ve arabayi cok guzel kullaniyosunuz
. Hatta bu sekil araba kullanabilmek icin dahi olmak gerekir ve siz osunuz.

Nasil kapatis cumlesi koyacagimi bilemedim buraya.

Koymiyim bari.


4 yorum:

weiss und schwarz dedi ki...

eğlenceli bi yazı olmuş, bu tür durumlara uyum sağlamayan ve hoşnut olmayan bir insan olarak bu tür örneklerin sıkça bulunduğu bir muhitte oturmak zor olsa gerek.

kecilerin cobani dedi ki...

gerci heryerde cok var di mi. ozellikle kadin sofor kizilaya tunaliya da girdi artik. vinnnn..
ama yok, uyumluyum. artik cipin icinde bi bay sofor var mi diye bakmiyorum, ona gore kendimi ayarliyorum. soldan soldan yanasmadan gidiyorum ciplere. herkese tavsiye ederim.

Elif Derviş dedi ki...

30 yaşına gelip de hala ehliyet almamış olan tek kadın ben miyim yaw :((

Andy_Dufresne dedi ki...

Jeepler de tank gibi trafiğin içine ediyo şehirde, herşeyden geçtim şu Hummer kullananlara ne demeli? onları görünce seferberlik ilan edildi sanıyorum, insanın fırına koşası geliyo :) Ehliyetin olmadığı için üzülme elif, bence çook şanslısın :) Paşalar gibi otur koltuğa, sürr çocummm dee, deehhhh..stres yok, küfür yok. Tırnaklarını bile törpülersin, daha ne istiyosun ;)