1 Mayıs 2007

Captain Beefheart

Captain BeefheartDon Van Vliet...
Sene 91. Meclis'in arkasındaki parkta lisede klasik çerçevede öğrendiğimiz gitarın rock açılımlarını deneme dönemleri, Ela ve Elif'le birlikte. Üniversiteye yeni girmişiz. Bir abimiz vardı, adını hatırlamıyorum; onun sayesinde Frank Zappa'yla tanıştım, don't eat the yellow snow :-), apostrophe... O zamanlar internet yok bana. Olsaydı bile asgari içerikte birşey bulmak mümkün değil. Elimizde kısıtlı müzik belgeleri, üzerine evde en az on kez kayıt yapılmış, kalitesiz kasetler.
O sıralar Captain Beefheart diye bir isim duymamışım bile. Zappa'yla yakın bağlantısına rağmen. Çok sonralar oldu. Nasıl oldu hatırlamıyorum. Tom Waits'in Swordfishtrombones'undan sonra değişen sound'unun müsebbibi olduğunu daha da sonradan öğrendim. Meğer Kathleen yengemiz tanıştırmış müziğiyle. Seksenlerde.
Yakın zamanda tekrar aradım albümlerini ama buralarda bulmak ne mümkün. Internette ne bulabiliyorsak onunla yetineceğiz. Ya da yine getirteceğiz, bunun için taksitlerimizin bitmesini bekleyeceğiz.
Hollanda kökenli, eski bir aileden gelmiş olduğu için çoğunlukla şımarık çocuk olarak anılmış. (daha doğrusu ebeveyni onun çok yetenekli olduğunu düşündüğü için biraz şımartmış); fakat yine aynı ebeveyn küçük yaştaki heykelcilik merakını da biraz törpülemiş, söylediğine göre.. Öyle.
Şimdilerde müzikten sıyrılmış kendini artık tamamen resme vermiş. Bkz. Sağ taraf..
MS hastası olduğu söyleniyor.
Terennüm bağlantılarım arasına bir tane de captain beefheart şarkısı koydum.

6 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Yaşasııııın resmileriniz koymuşsun :)))))) Çok mutlu oldum valla :D hemen bakıyim..

Elif Derviş dedi ki...

"resimlerinizi" demek istemiştim

Elif Derviş dedi ki...

çok güzelsiniz ikiniz deeeeeee :)))))

kecilerin cobani dedi ki...

eheheheee

jasmingreentea dedi ki...

nerde resim hani yaa ben görmedim. nerde nerde?

kecilerin cobani dedi ki...

cay, sag cenapta flickrstream widget'i var, sayfaya girdikten sonra bir yarim dakika kadar yuklemesi surebilir.