4 Ekim 2007

O şimdi biiii dadıııı, öhhh ne uzun yazıııı

Çaycığıma çok üzüldüm. Empati diyorlar, ondan bu konu çerçevesinde bende var. Güzel gözlümün dadısını nasıl kovduğunu anlatıyor. Eski zamanlarım aklıma geldi. Ne iç sıkıntısıydı yarebbim.
Ben 12 dadı eskittim. Galiba 12ydi. Şimdi yazınca muhasebeyi görürüz.
Bunu duyan herkes bende bir gariplik olduğunu, daha doğrusu mannnnnnnyyyaak olduğumu düşünür. Düşünüyordur. Doğrudur belki bilmiyorum. Buyrun.
1. Nermin: Denizin doğumundan önce işe aldığım muhteşem ter kokulu bir bayandı. Ter kokusu eve girer girmez iki katı birden kaplardı. Bilmiyorum, o dönemlerde eline bile veremezdim denizi. O yüzden daha cevval birini aramaya başladım.
2. Mürvet: Kadın çok cevvaldi, evet. Beni ilk zamanlarda acayip rahatlattı. Denizi severken ultra soprano gür sesi bile katlanılabilir gibiydi. Kal deyince akşam bir saat daha kalırdı. Ama zamanın parasıyla ekstra 20ytl'yi taksi parası olarak cebe indirir sonra bizim siteden otostop çekerdi. Bunları anlayabiliyorum ama bulimik hallerine tahammül edemedim. Haklıyımdır. Ramazanda tüm gün oruç tutup akşam yedikten sonra böööööğğğğh diye kusan ve bunu çok normel karşılayan bir hanfendiye denizi teslim edeceğim, öyle mi?
3. Rukiye: Allahım ne düzgün bir kızdı. İki tane çocuğu vardı. Akşamları kocası geç geldin diye kızmaya başlayınca ayrılmak istediğini söyledi. Ayrıldı. Durun bu kızın devamı var.
4. Meltem: Çok iyi niyetli bir kızdı. Devamlı burnundan sümükleri akan veya akmasa da alışkanlık edinmiş olduğu için snıııfff diye evde gezen bir kızdı. En son elini cifle yıkadığı için hijyen mefhumunun olmadığını farkettim. Güvenemedim. Ya denizin poposunu cifleseydi. Ne gülüyon?
5. Zeynep: Soyadı uyanık olduğunu ifade etse de acayip bir açıkağızlıydı. Ne söylediğimi anlardı, ne yaptığımı yapabilirdi. En son yolda regl olduğu için donunu yıkayıp, lekesi çıkmayan donu bizim girişin kaloriferine astığında galiba olmayacak diye düşünmüştüm. Ama olacak gibi değildi. Kıza süt yerine rakı vermesi çoook olasıydı.
6. Adını hatırlamadığım kız: Sigara düşmanıyız o zaman. Hala evin içinde içilmesine düşmanız. Hatta annemlerin evinde bile aradasırada uğrarız diye babama sadece 'baloda' diye adlandırdığı balkonodasında içmesini dikte etmişliğim vardır. Bu kurala uyarlar gariplerim. Canlarım. Ben de az diktatör değilim, evet. Gücüm yetene... Neyse, kız dedi ki, ben içmem sigara. İyiydi de, açık görüşlüydü. Pek garipti ama, ben tişörtle gezerken o kalın kazaklar giyerdi evde ve burası sıcak derdi. Ahahahe.eiehniehnareh...İlk gün bana demez mi sigaranız var mı. Hııı dedim. Ben şimdi balkonda bi tane içsem? Git sen evinde iç dedim. Hayır, ne yalan söylüyosun. Madem söyledin niye devam ettirmiyorsun di mi... Birşey istemiştim kızdan birgün de 'bi dakka çayımı içiiim de sonra bakarız' diyince ipini çekmiştim sanırım.
7.İki günlügüne bir kız geldi. Çocuk gelişim mezunu. Bu kadar mı düzgün olunur. Bana uzun uzun anlattı: biri bunu istiyormuş da annesi babası verirse gidecekmiş mecburen. Bişiiler bişiiler. Ben de ablayım ya, canım yazık bak ekonomik özgürlüğün var şudur budur cart curt diye. Bu kadar enayi olunur. Ertesi sabah kalktığımda ne kız vardı ne fotograf makinemiz. Sonra peşine düştük seni polise vericez diyince erkek kardeşi kamerayı geri getirmişti.
8. Bi kadın geldi. Adını yine hatırlamıyorum. Bu da iki gün kaldı çünkü. Devamlı herşeye karışıyor, çorbaya niye öööle şunları bunları koymuyosunuz. Niye bal vermiyosunuz ki, ben vermiştim bişiicik olmamıştı diyo. (altı aylık çccuğuna bal vermiş de, iyi yaşıyor çocuk, bişii olmamış). Sonra kadına taktım ben. Bişiiileri ters. Bi baktım yalan üstüne yalan söylemiş bana. Mayk Hammer gibi tüm yalanlarını yüzüne çemkirdim. Aman şimdi detaya girmiycem.
9. Emine: Ay ne hoş kız. Varoş güzellerinden. Denize ilk şarkısın öğretmişti: ooofffoofff komür gibi yanıyorum oooofffoofff... Olsun, beğendik çok, en uzun devam ettiğimiz kızdı. Onu alıp tatile bile götürdük. Sana layık değil ama... da dedik... Kız tatil boyunca bira üstüne bira içti. Ara ara tuvalete kapanır ve birileriyle telefonda konuşurdu. En son denize minik bebekken bak simdi seninle ugrasamam, sakin aglama, zaten cok sıkkınım dediğinde suratının ortasına çakasım gelmişti. Kızın meğer bir aşnafişna olayları varmış. Amaaan çok komikti. Üstelik zaten sigara da içiyormuş. Ama bu akıllı gelmeden önce ve gittikten sonra içiyormuş. Bana uyar.
10. Tekrar rukiye. Naaapiim. Bu sefer akşam saatini bir saat geriye çekersem kocası izin verir diye düşündüm. Bu kız da enteresan bi alevi. Bi kere ultrasüpermegabişii kadar gururlu ve alıngan. Kaşın kalktı mı kıllanıyo. Bir ara kapı çaldı bi baktım kadının kocası ve kızı, adam kızı elime verdi ve gitti. Hıı dedim, aaa melodi denizi ziyarete geldi dedi. Acayip kızdığımı hatırlıyorum. Nooluyoruz ya, burası işyeri. Kız çok gururluydu ama ben surat astım diye iki hafta suratıma bakmadı. Canım yazık. Neyse sonra bunların bi arsaları vardı sattılar o yüzden ellerine para geçti diye kız ben artık çalışmıycam evime bakıcam diye tekrar ayrıldı. Bi daaa çaaaran na bööle olsun.
11. Ülkü: Memnunum. 2 sene oldu. 2 sene içinde 10 kadın değiştiren için az değil. Arasıra vazgeçemediği yalanları, herşeyi biryere tıkıştırması, sallaması, uyanık geçinmesi... Dönem dönem para az diye greve gitmesi dışında denizle çok iyi anlaştığı için sevdim. Bir kere bile sesi yükselmedi, sabrını kaybetmedi. Deniz onu çok seviyor. Aslında astarında ben de seviyorum bi miktar.
Bunların arasında bir yerde, karar verdim. Bunlara bırakıp işime dönemem diye. Ama işime de gelmişti ne yalan söölim. Biraz durumumuz müsaitti. Tabii çalışsam yoorrt bu kadar stres altında kalmazdı. Ona borcum var.
Bakalım. Bi dakka ya 11 oldu, 12. kimdi ve neydi acaba.
Amaaaan sallaaaaa...

18 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

heh şimdi moral mi veriyosun sen bana :)

kecilerin cobani dedi ki...

evet, son maddeye bakcan.

elektra dedi ki...

çoban, bu mudur son kararın. hayır değilse, sen bildirdiğin anda yazayım yorumumu. bu ne yahu:) bu arada, ben de değiştireyim istiyorum, sonra teknik sorun çıkarsa blogu toptan kaybederim diye korkuyorum. teknolojide acemiyim daha. yeşil iyiydiiii:)

bakıcı hususunda şeyedecektim ben . ııı, ben 3'te kaldım. 1.'si emine olan, başta iyiydi hoştu, sonra bir haller oldu. böyle bir kıskanmalar beni, surat asmalar. daha acemiyim o zaman, ben bir alttan almalar. sonra bir gün bir iş konusunda uyarınca onu, bana,' ay sen iş mi öğrendin' demesin mi bana. banaaaaaa.

neyse...
ikincisi küçücüük bir kızdı bana geldiğinde. 16 yaşındaydı. bir şey bilmiyordu. ama, ben tabula rasa 'dır, iyidir diye düşündüm. iyi de düşünmüşüm. fena olmadı. öğrettim, öğrendi. evlendi, gitti. ama 6 yıl baktı büyüttü oğlumu. allah razı olsun.

sonuncusu, eve yakındı. sıpam yaşında oğlunu her gün evde görmeye başlayınca, bir de oğlum büyüdüğü için, kurtulayım artık şu bakıcı bağımlılığından gibi radikal bir kararla gönderiverdim. ah, bende de bunlar var:)

kecilerin cobani dedi ki...

bu diil. hatta cok yavasladi ve begenmiyorum. sade birseye döniciim bi ara.
emine ismi bende soole suratina carpilacak kiz cagristiriyor. seninki de farkli diilmis.
)))
elektrrracim, eger cok fazla widget'in yoksa korkulacak bisi yok. backup'ini alibilir, degistirebilir eger begenmediysen eski haline de sokabilirsin. benimki biraz daha zahmetli, cok widget'im var(di) ve bi de fontunu degistiriyorum ben html koduna girip. o yuzden simdi useniyorum...

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Aaa!
Yine değişmiş bu sayfa, yaa?
Neyse, sen gönlüne göre oyna.:))

Şu yardımcı, bakıcı, kadın konusu bir şans işi. Kimine bir-iki hata ile doğrusu düşüyor, kimi de birkaç ayda bir değiştirmek zorunda kalıyor.
Keşke ideal toplumda olsak da, yavrularımızı en gerekli yaşa kadar kendimiz büyütüp, sonra da uygar, düzenli bakım evlerine, yuvalara, okullara gönderebilsek.

Ben, başlangıçta şimdi adlarını ve yüzlerini hatırlamadığım iki hanımla şanssız bir başlangıç yaptıysamda, sonraki az kalan ve onun bulduğu çook kalan Bulgaristan göçmeni kadınlarla sorun yaşamadan bugünlere geldim.

Esra dedi ki...

Bu macerayi okuyunca annemin temizlikci bulma cabalari gozumun onune geldi. Biri hirsiz cikar, biri felaket kokar, biri saat 4 deyince gider, biri karsi apartmanin kapicisiyla flort eder... ufff...
Demek herkesin basindan geciyor boyle maceralar.

Ben kizimi bakiciya filan emanet edemiyorum. Bende de var bir gariplik galiba. :-))))

kecilerin cobani dedi ki...

archisugar, hosgeldin.
isin garibi ben calismayi da biraktim. hem bakici hem ben. yani sonucta ben de birakamamis oldum.
hic bi gariplik yok. )))).

kecilerin cobani dedi ki...

ekmekciim, cok katiliyorum sana. keske.
sen sansliymissin. bi ara bana da bir bulgar gocmeni basvurmustu. ama begenememistim.
biraz da bende var hani, ayiptir soylemesi.

jasmingreentea dedi ki...

ya ben bu hikayenin tümünü dinlememiştim bu ne ya! nasıl bu kadar ters iş bir insana denk gelir? bu arada siyah beyazlı şekil şemal daha bi karakterliydi. bundan bi önceki de fena değildi de bu mavili tema pek sen değil.

kecilerin cobani dedi ki...

içineyaseminkonmuşçay,
sen bundan bi önce tüm blogumun makyajini bozup, delinin deyimiyle 'otel çarşafı' gibi olan son halini görmedin sanırım.
Bir yerlerde sıçmış bulundum ve word dokümanı gibi bişi çıktı en son. ondan dönebilmek için std şablonlardan birini uyguladım. Ama madem öyle bunun pembesi falan?? nerrrrrden girdim bu işe xml'i ayri dert, html'i ayri. biraz daha ugrasirim ama ben makyaj severim, bilirsin.

jasmingreentea dedi ki...

amaaan yap bi sade dondurma gitsin. möhim olan içerik deel mi?

kecilerin cobani dedi ki...

diil ya, estetik de olsun, acinca mis gibi olsun fena mi olurudu

miso dedi ki...

Mmmm, maceralara doyamadım. Kıskandım sizi, ben de anlatıcam bir ara bizim paşazade çocuk bakıcısı prensesleri.

marruu

kecilerin cobani dedi ki...

miso, herbir yazini sabirsizlikla bekliyorum. hadin ama..

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Sevgili Çoban,
Sonunda Dylan'ı baş köşeye koyduğuna göre kararını vermiş olmalısın.
:)

Yakında, umarım çok yakında olur, görebileceğimiz bir film ise, konuyu tamamen halledecek, diye düşünüyorum.
Lütfen tıklayınız: http://www.imdb.com/title/tt0368794/

kecilerin cobani dedi ki...

yaaa, ekmekcikiz. pek heyecan verici di mi. brrrr..
simdilik ugrasmamaya karar verdim. )))

kecilerin cobani dedi ki...

adam sandler da adam olsaydi su filmde benzerlik dolayisiyla bir rol kapabilirdi. hic sevmem kendisini ama olsun

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

İştecik,
Sizi mimledim, Çobancığım!
Şimdi korku filmi yazısı beklemekteyim.
:))