7 Ocak 2008

Ehe aha

Ihlamur da varmış burda. Açık çay sanıyordum ben. Bir de kahve makinesi koydular, italyan usulü (türk değil) espresso içmek mümkün. Üç yudum espresso 0.75 ytl'ye. 1 ytl'den küçük bozuk bulamadığım zaman 1 liraya üç yudum alıyorum. Dimağım açılıyor. Sonra da bir famodin attırıyorum, malum midem. Bir famodinin maliyetini de katarsak pek akıl karı sayılmaz ekonomikman..
Bana verilen procelerden biri ertelendi. Müdürüm aradı, söyledi. 'Sana yeni birşeyler bakıyorum' diye ekledi. 'Çok incesiniz, hiç zahmet etmeseydiniz' dedim. Eminim ahizeyi koyduktan sonra çook gülmüştür.
Bugün hiç çalışasım yoktu. Zar zor çalıştım. Öğlen götürdüğüm çoban salatamı ses çıkmasın diye zar zor çiğnedim. Tam çiğnenemeyen hıyarın tuvaletin hijyenine olan etkileri konulu brifingi online olarak ileteceğim. Asenkron. Bundan tez konusu da olur zannımca.
Toplantıdan çıkan arkadaş kar yaayomuş dedi. Yağmış hakikaten. Pencere yakını oturmama rağmen, ben görmeden attırmış, çok bozuldum. Yollar kayan arabalarla dolu. 30la eskişehir yolundan gitmenin ayrıcalığı insanı bi hoş yapıyor. 50'ye çıkınca pis pis bakışlardan nasiplenmek mümkün.
Şimdi nasıl yapacağım da kızımı almaya gideceğim annemlerden onu düşünüyorum.
Etrafta kayan arabalar olduğu müddetçe kar lastiği gereksiz bir lüks. Kaldılar mı kalıyorsun yolda, son model ultra süper kar lastiin olsa kaç yazar.
Epostalarımın kibarlık katsayısını düşürmem lazım. Dolmuşa binen istanbul beyefendisinin anısı gibi: 'Şoför bey, rica etsem beni müsait bir yerde indirmeniz mümkün mü acaba?' Yanındaki muavine dönmüş sürücü: 'Ne diyo lan bu?' 'İncekmiş abi' 'E ööle dese ya, ne yalvarıyo?' Ne kadar kibar, o kadar yumuşak. Otur yerine, sıfır!
Çoban salatasını yoğurtla yerim hep, cacık gibi olur. Üstüne de naneyi ihmal etmeyelim. Mümkünse sarmısak.
Lkyhn söyledikten sonra ben bunun arkaplan, önplan ne tür renk varsa değiştirmişim. Pek kötü olmuş, bir ara uğraşabilmeyi diliyorum, özür de diliyorum, üstüne bir de tarak vericem, mağduriyet olursa kullanılsın diye. Mağduriyetin saçla alakası olmasa da üste taraktan başka bir tek para vermek mümkün, o da ticaret dengemi bozar.
TDK'dan en son kulüp'ün yazılışını öğrenmiştim, klüp zannederdim ben; bugün ise metod sandığım şeyin yazım kılavuzundaki kıyafetinin metot olduğunu öğrendim. Bu sonuncusu iş hayatımda bana yarar. Kulüp ise daha sosyal bir olgu, iş yerinde kullanamam.
Gidiim ben, ocakta yemeem var.

20 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

yani tek bi yazının içine böyle bin ayrı konu tıkıştırabilen bi sen varsın heralde :) Tam çiğnenmeyen hıyarla ilgili yeterince bilgi vermemişsin anlayamadım ben..bi de madem çizgili defter aldın kendine adam gibi yazsana, ne o öyle ha..harfler çizgilerin üstünde...cıkcık...

mujjkk :)

Elif Derviş dedi ki...

ha...har...harr...harrrpşuuu

jasmingreentea dedi ki...

ben yeniden seninle aynı ofiste çalışmak istiyorum! istiyorum ya napiyim, sektör mektör alakamız kalmamış ama bu iş hayatı geyiklerine tahammülüm kalmadı yalnız başıma.
kulüp kelimesi beni de şaşırtmıştı vakti zamanında, "ükela" bir partner bunu düzeltince bir yazımda çok içerlemiştim nereden gol yedik diye. sen de bilmiyomuşsun bak oh içim rahatladı. öperim kibar yanaklarından.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Müdürünüz -haa, anlaşılan başka bir müdür var, çobanın üstü olan çoban müdürü- yeni proje bakınırken iyice ağırdan alsa da şu kahveli yazılarınıza devam etseniz, ne hoş olur.
:))

miso dedi ki...

hmmm, biraz bunalmış bu çoban. Anladı profüsür miso. Ya işe başlamak ne zordur! Üfff

marruu

Geveze Kalem dedi ki...

Köşenin Delisi'nin dediğini geçiriyordum içimden, yazmış olayım bari. Nasıl bu kadar konuyu bir araya getirebiliyorsun?
Ama işin tuhafı ne biliyor musun? Anlıyorum ve üstelik keyifle okuyorum.:)
Sevgiler...

Elif Derviş dedi ki...

hiiii bu kılçık kimin?

elektra dedi ki...

çobancım:) tam başlığındaki gibi oldum blogu açınca. bene alt yazı yapmışsın gibi oldu:) ehe, aha???? değişmişsin yine, bu da güzel bu da güzel. şimdi gidip bu senin linkteki templateleri inceleyeceğim. bir kere yapınca hep yapabilir mişim gibi geliyor template değiştirmeyi. alışmış ve kudurmuş arasındaki bedbaht korelasyon...

bu şirket içi yazışmaların kibarlık dozu beni gülmekten öldürebilir bir gün. adam üstte bir sövmediği kalmış, alta ilgilerinize, saygılarımla vik bik:) böyle bu sosyal hayvan münasebetleri. yapacak bir şey yok. sen ağzını bozma:)
ne pişirdin????

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

AA, yine değişiklik var burada!:))
Ve fakat Çoban hanım yok, o nerede?
:)

Ağaçkakan dedi ki...

Ben blogun bu halini çok beğendim. Ne yalan söliim defter şeysini sevmemiştim. Gerçi ben okul zamanında çizgili defter kullanmazdım sevmediğimden, belki ondandır.

kecilerin cobani dedi ki...

deli, bi de evinkedisi var ama bana küstü galba. hiyarin demosunu hazirliyorum, gorsel olarak da yardimci olucam sana. :) cok yasa.
cayoz, amaan vallehi gecen gunku sirketici egitimde ayni seyi ben de dusundum ama o zaman da asosyal burnu havada iki gicik oluyoruz, :)
ekmekcikiz, mudur, mudurun muduru ve en ust mudur var. valla yeni proje gelmese, fakat isyerinden ben buralara ulasamiyorum, o yuzden illa ki gunduz calismak durumundayim. heyhat
misocuum, haddinden fazla hizli bir sekilde adapte oldum. nedendir bilinmez. simdi rahatim. bundan onceki yere baslarken hic boole olmamisti. veya ben artik aldiris etmiyorum bilmem ki, plofüsül.. :)
geveze kalem, tesekkur ederim. vallahi bir gunumu anlattim aslinda. hani gun icinde neler oldu... biraz baglac kullanma ozurluyum, evet.
deli, degistirdim tamam.
elektlacim, biraz ic sıkıntısı azıcık hastalık pişirdik bu hafta. deniz cok kotu fena hasta oldu. hastalik geciyor. fakat bu sefer bir buldozer ustumden gecmis gibi. tabii, zavalli yavrunun iki kati kadar hissediyor olmasi lazim gelgor ki kazin ayagi farkli.
ekmekcikizcim, burayi degistirdikten sonra komen komen yazacaktim ama baglanti sorunum oldu yarim kaldi. simdi ancak. burda beeen.
agackakancim, okul anilarin sıkmıs seni, olabilir mi. :) ders calis, not al uff puff.
neyse, degistirdim onu da, ben devamli degistiricem artik gibi gorunuyor. dolayisiyla begenmediginin uzun zaman kalmayacagi kesin bundan boyle, nassossa degistirip duruyorum.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Hım gene yine yeniden değişmiş.
Demek burası artık bööle oldu, yeni yazı yok ve fakat değişiklik var.
İyi.:))

Geçmiş olsun, iyi mi şimdi Denizcik?:(
Bu ara herkeşler bi tamam hastalanmakta.

Kolay gelsin sana, üstünden buldozer geçmiş müdür-çoban-anne.
:)

Elif Derviş dedi ki...

haha resimler çok komik olmuş hihihihi

denizcim nasıl :(

miso dedi ki...

Aşağıya inerken blog'un beni tuttu. Taşlar duruyor, harfler akıyor. Amannn :)

marruu

elektra dedi ki...

ehe aha yeniden. çoban blog gençliği rahatsız, sırada ne var aceba diye düşünüp kendi aralarında kamplara bölünmüş durumda. kal bir, dur bir. yazıyı yenileyeceksin diyoruuuum,ne diyoruuum, kime diyorummmm, şablonu değiiiil. :))))bu arada kendime de diyeyim de bir şeyler yazayım değil mi? dedim.
iyi haftalar...

kecilerin cobani dedi ki...

elektla, ekmekcikiz'larim,
pire kaptim kecilerden, kuafore gidemiyorum diye blogumun makyajini degistiriyorum. valla gecicek, bu da bi faz. yarin bi word dokumanina etrafta gorduklerimi yaziim, sonra evde temize gecerim, yani bloga gecerim diye dusunuyorum.
deli, senncin koydum, eglendin mi eheh
misocum, du ya, inme asagi sen bak, senin icin genislikleri tekrar ayarlicam, ya da soyle kalbin kadar temiz bi beyaz sayfa yapsam, nispetle hora gecer di mi. yapcam valla. en kisa periyoddda. (yeni terminolojiyle konusuyo coban)

kecilerin cobani dedi ki...

pardon, atlamisim, ekmekcikizciim, tesekkurler, valla ne komyan ne komyan, anlaticiim bir sonraki yazida hastalik mevzuunu da yazicam.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ayyy!!!
Çok komik!
Sabah sabah bi güldüm ki, ne sinir kaldı ne bişey.
Ayol bu keçiler nerden çıktı?
Haa, demek daha önce görmemişim.
Delini, güldüğü fotolar da bunlar olsa gerek.
Ay, hakkaten çok komik ya!
Keçi çobanı.
:)))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ayyy!!!
Çok komik!
Sabah sabah bi güldüm ki, ne sinir kaldı ne bişey.
Ayol bu keçiler nerden çıktı?
Haa, demek daha önce görmemişim.
Delini, güldüğü fotolar da bunlar olsa gerek.
Ay, hakkaten çok komik ya!
Keçi çobanı.
:)))

kecilerin cobani dedi ki...

ekmekcikizciim, cok sevindim guldugune. guller acsin. :)