21 Mart 2009

Ayaklarım üşüdü, tabanlarını birbirine çevirdim ve yapıştırdım. Televizyonda çocuk kanallarından biri var, alışkanlık kespetmiş gibi. Kafaanne olmaya yatkın, sıfırgündemanne olmaya daha da yatkın bir ruh haliyle. İçimin kenarları çemen çemen olmuş gibi. Bi yıkanasım var. Geçmeyeceğini bile bile.
Pasta yaptık ama benim pastalarım pastalara benzemiyor, sanırım yavrumunki de öyle. Tatlı sevmeyen bir çift dilin arkadaşları eller, ne yapar ne de yer, ne yer ne de yapabilir, ne de yaptığını başkası yiyebilir sanki. Ama hakketen yahu, tatlı yemeyi hiç sevmeyen bi muhterem, nasıl tadı möhteşemmm tatlılar yapar da diğer-onlar da yer ki.. Damak tadına uymayan birşeyi yapmaya çalıştığını hissedersen, uydurarak yaparsın en fazla. Şööle: 'ııy, şeker bööö, az mı olmuştur acaba, biraz daha koyuum'. Sonra da, beğendiğini söyleyen ya fazla şekerden beğeniyordur ya incedir nebliim. Bir ihtimal beğeniyordur ama neden beğendiğini anlamazsın, çünkü yaparken nesini beğenir bunların dersin, sen beğenmezsin ki, anlamazsın dolayısıyla.
Dolayısı diyince aklıma hep kayısı gelir, bu da ne denli dilsentrik (süper kelime) olduğumu gösterir. Ben buyum, bu benim, napim ne diyeyimm....
Bu pasta olayı alegori, söylemedi demeyin.
Bazen ve bazen kilitleniyorum gibi sanki, kimselere de birşey anlatmak istemiyorum gibi his ediyorum. Yazasın geliyor ama hiç de birşey yazamayıp sudan havadan yazınca da yazmış gibi olmuyor ki hani. Kelimelerin arka kapıları var, içeri gir ordan sola dön, tam da benim dediğim şey bu idi de diyemiyosun. Burda bi sorun var işte. Birşey demek istiyorsan ne alegori yapacaksın, ne labirente sokacaksın, direkt diyeceksin. İşte bu, hiç bir kimseye enteresan gelmeyen bir doğruluk ve doğrudancılık. Benim göze alamadığım, ya da beceremediğim olaydır. Enteresan olmadığı konusunda ısrarlıyım. Ben yazarken yani, diğer edebi abla ve abilere, kardeş ve kardeşlere saygı duyarım.
Yazı itibariyle krep süzetin akıtma hali gibi bile olmadık.
Gibi...
Hayat dediğin ne ki ayrıyeten ve de fakat.

7 yorum:

Andy_Dufresne dedi ki...

Ben ahudululu,üstünde kivi, curuba, çerimoya, fejoya, physalis, karambola, kivano ve avokado yu en az 2 en çok 3 kez kulalnmak şartıyla andy dufresne yazılı 4 katlı ve çikolata kaplı pasta istiyorum :)

elektra dedi ki...

tatlı sevmiyor olmamın şu gezegende alien gibi algılanmama neden olmayacağı tek yerdeyim sanırım ben çoben:)

Arzu Çur dedi ki...

Erik, çağla, koruk, turşu suyu gibi ekşi lezzetler durur iken tatlı da neyin nesiymiş hakikaten? +1 diyorum, tatlıyı sadece kahvede seviyorum.

Arzu Çur dedi ki...

Ama profiterolde de severim... Nadiren. (İç döktük madem yalan dökmeyelim, aaa)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

ÇAN ÇAN ÇİKOLATA
HANİ BANA LİMONATA?

:)))

kecilerin cobani dedi ki...

baktım, birşey yazıyorum sonra uzun zaman komen komenlere bile komen komen yazamıyorum. herkesi de üzüyor muyum, önemli mi önemsiz mi bilmiyorum. sonra tekrar özür diliyorum.
yine özür diliyorum.

kecilerin cobani dedi ki...

andy o dediklerin ne yav gogıl mı yaptın karayiplerde mi yasadin kimsin nedir.. :)
cehalet ferahlatıcı bişii bana..