15 Ağustos 2011

Tatil öğrentileri

Tatil sırasında eve gittiniz, kiralık ya da yazlık. ekmek yok. uzun yol var almak için. Çok üşeniksiniz. Şu yapılacak: bir bardak ılık süt bir bardak ılık su ve 4/3 küp yaş ekmek mayası (ekmeğiniz yok ama ve fakat mayanız var yani yanınızda) karıştırılır. bir fiske tuz atılır üstüne kulak memesine kadar tam buğday unu eklenir. bir saat mayalandıktan sonra tavada bazlama yapılır. sabah yedide yapsanız, sekisde hazır olur. bir de bu kadar basit iş için pek çok taltif olur. övülmeyi sevenlere....
Kız çocuğunuzun saçına papatya kaynatılıp suyu akıtılır, açık kumralsa papatya sarısı ışıltıları olur, esmerse hiç bişi olmasa bile papatya kokmuş olur. en nihayetinde içiniz, ne var? sağlıklı.
Kız çocuklarında daha çok işe yarar: dalmayı öğretmek için su altında taş, kağıt, makas oynanır. Deniz yumurta kaşık ve bulaşık makinesi versiyonunu, ben de zeytin, zeytinyağı ve pres makinesi versiyonunu türettik. böylelikle su altında azami nefes tutulabiliyor.
ev zemini taşsa çocuğa koşarken terlik papuç vb. giymesini salık verin. kafada yumurta çıkıyor.
dönüşte ev rezaletse ve çocukta oyun modu teşhis edilirse onu elektrikli süpürge cadısı yapın. tüm evi temizleyene kadar sıkılmıyor bazı modeller. hem de eli yatkınlaşıyor. süpürge kullanmak diğer ev işleri gibi maharet ister. hiç elletmeseniz bile izletmeniz beynine işliyor, sonra sanki kırk yıldır yapar gibi olunuyor. tatilde sac böreğini zarf zarf katlarken annemin yaptığının aynısını taklit ettiğimi farkettim. halbuki ilk defa yapıyordum, daha önce matbaa veya PTT'de staj da yapmamıştımm. bu arada deniz de dolma sarabiliyor. 7,5 yaşında yaprak sarma sarabilen kaç çocuk var? ehe..
elbiseye domates. salata dökülürse sirke koyun. çıkmazsa suyunu sıkıp salataya geri dönüşüm yapın.
çalışmayan kadın ev ekonomisini haiz olmalıdır.
mutlu tatiller


3 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Fikirler süper! ...de, Deniz hangi ara 7,5 oldu kuzum?
Daha dün süpürke filan demez miydi oncağızım?
:))

kecilerin cobani dedi ki...

yaşlanıyoruz ekmekçimkızcım. bu sene ilkokul 3. iyi hatırlıyorsun daha dün sükürbe derdi. lüften, muftak, tuatet falan derdi. şimdi espri niyetine söylüyor.
ahhh ahhh

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Nayır nayır!
Biz yaşlanmıyoruz, onlar büyüyorlar!
:))