28 Mayıs 2007

İmdakk

Aman yarebbim yine ve hâlâ çalışamıyoruuum. Bugün deliye aynen böyle dedim o da 'ben de' dedi ama benim bir mazeretim yok onunsa sonuna kadar var. Dolayısıyla yandaş yok, yandaaş, yamacımda...
Ben bu sevgili elimi işe sürememe dönemini uzatırsam beni tembel blog oluşumundan atınız. Alö, ilgili şahıslar! 'Ha bu da bağa bi ders olsun' olur, iyi olur. Yoksa işverenden yiyebilmem muhtemel kötek daha az mı etkili olur diye düşündüm bir an? E hayır yani, bir de o var tabii. Hiçbirşey olmasa ayıp hani..
Peki o güzel elini (lafın gelişi) hangi işe sürüyosun, onu anlat bari deseler? (katmanlı blog takibi dışında tabi, o bariz.)
Iııı. Hıı-hı, eveeeeeet. Bir bakalım. Aslında çok iş var tabii. I-ımm. Çok yoğunum, hangi birini saysam bilemedim.
Arabanın kışlık lastiklerini dün değiştirdim desem? Kar lastiklerini diyorum yani. Hani bööle üstünde na bu kadar kar tanesi resmi olanlar...
Off, aman yaa, peki, itiraf ediciiim: Yoort zavallım adamlara telefon etti, gelip arabayı alıp lastikleri değiştirip bir de yıkayıp geri getirdiler eve. Parasını da ben vermedim. Elimle mantı açıcam No:2: Şimdi burda hangi kısım 'değiştirdim'in m'sine tekabül ediyor?

Ama ama... Hava çok sıcak, kardeşlerim. Terim terim terliyorum. Fatih'i tenzih ederim. Gerçi neredeyse onun gibi terliyorum, ben ki hiç terlemez.
Ayrıca sularımız azalıyor diye sittirese girdim.
Üstelik pazartesi sınavım var.
Hem de haftaya Deniz'i anaokuluna yollicam, çok heyecanlıyım.
Bu arada sıcak su ve ocak için gazımız bitti. (A ha ha ha, yoortçum, latife. heheh. Var tabi, olmaz mı:-))
Akşama zebse yemee yapmam lazım. Haftasonu karnivor olduk.
Bizim Ülkü'nün evine hırsız girmiş.
Bir de ayrıca, ıı, çişim var.

(Tam şu noktada Madagascar'ın lider penguen'inin, pusulayı okuyamayan penguen'ine attığı tokadı ve 'don't give me excuses, give me results' repliğini, lütfen izleyenler fon olarak bi kafalarından geçirirlerse...Sevabına çünkü ne bağlantı ne vidyo, hiçbişi şeyedemiycem, çok fenayım...)

Deniz de ruh halimden nasibini aldı. Kötü örnek = çoban. Dün ona bir torba verdim, yukarıya götürsün diye. Yukarıya çıkarken kendi kendine mırıldanıyodu: 'Onu yap bunu yap, devvvamlı iş veliyol bana, ayvayı yedim'. Kendini üvey annesinin mezaliminden mustarip külkedisi gibi hissetmiş olacak.
Ben de on şilte üstüste atılı yatağımın en altındaki bezelye tanesi yüzünden uyuyamayan prenses gibi...

Hasta olucam galiba kendimi mayhoş ve nahoş hissediyorum.

9 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

Ya bu evde çalışma olayı önce pek bi cazip geliyo insana ama bi süre sonra bayabilyo..."deli'nin mazereti var, benim yok" demişsin ama bence yanlııışşş oluuuum ben hamileyim, velet hala içerde, ama seninki dışarda gayet ve de hop hop hiç durmuyo, daha güzel bahane mi var bundan? :))

Ufff bak şimdi aklıma çeviriyi düşürdün yahuuu...allaaam ben ne tembel bi insan oldum bööle yakışıyo mu hiiiç? Ödüm kopuyo valla yayınevinden falan arıcaklar diye... herhalde "aaah sancım tuttu" numarasına kaçarım direkt...ya da stresten harbiden tutar sancı, doğuruveririm :D Bak bi de gülüyorum hala utanmadan yaaa cıkcıkcık

Çobancım bi de hani bugün bizde gördün ya şu bebekler için müzik cd'sini...önereceğin, güzel ve feydali bulduun başka şeyler var mı bööle?? bi email atsan sevabına.

kecilerin cobani dedi ki...

var vivaldi. döltmevsimi süper oluyo. betofen ve motzart. onların yuvarlak kutularda ...for babies'leri var, ben çok kullanmıştım.
büyüyünce de domates diye bi cd var, süper. bi de bilumum barış manço. tabi bu arada waits/harper/dylan üçlüsüne takıldı benimki ama biraz mecburi sapkın bi durum olabilir.
bi de çay'ın doğan canku öneri cd'si vardır. ama o da büyüyünce.
ondan da öneri alalım derim. çay?

kecilerin cobani dedi ki...

ay pardon e-mail demişsin.
hemen copy-paste bi e-mail atıyorum.
:-))))))

Ali Kayhan dedi ki...

Ben de çalışamıyorum. Salgın olmasın? Bir de bu kadar finalin içine gelip yerleştiyse hastalık yandım.

Bu gerekçeyle medikodan rapor almak istesem ne tepki verirler acaba? Ya da ders koordinatörleriyle mi konuşsam, BB verirler bence en az.

Yorumumda bütünüyle kendimden bahsettiğim, yazının herhangi bir yerine atıfta bulunamadığım için kızmıyorsunuz değil mi yoldaş Çoban?

:)

kecilerin cobani dedi ki...

Estağfurullah, lkyhn, ben gibi tembellere canım kurban.

miso dedi ki...

Höööthöööyt
Toparlanın çabuk. Ne tembelliği yahu! Bir kere siz bu çobana inanmayın. Tembelim diyen bu insan, bizi evinde beslediği ve suladığı o gün ekmeğini bile kendisi yapmıştı. (Yalançı çoban) O yüsden yemesler canım. Ama Deniz'in şikayetine bittim. Zıvır zıvır söylenmesine...

Silkin ve kendine gel.
Alikayhan, sen de gel :)

marruu

jasmingreentea dedi ki...

çoban sıcak havalar yapıyo öyle. bi de hafif bi iş azalmasi olduysa yaylar gevşeyiveriyo.
deli'ye müzik önerisi: çoban'ın dediklerinin hepsi pek güzel. ben baby classics diye yeşil kapaklı bir cd var onu çok kullandım hala da uyurken kullanıyorum. onun dışında üç aylık falandı, evde onunla başbaşayken banyo falan yapmam gerektiğinde tori amos'un sleeps with butterflies albümünü koyar ana kucağına yatırırdım, su sesi ile beraber tıngır mıngır dinler pek hoşuna giderdi. efenim pink martini ile bol bol dans etmişliğimiz var. beautiful south diye bir grup vardır onlardan don't marry her parçasına ipnotize olurdu bebekkene. sonra modern folk üçlüsü ve de yeni türkü de severiz ailecek, bir de trt çocuk korosunun cd'sini bulduk bir yerden bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi falan var, çok eğleniyoruz. esasen sen ne seviyorsan onu dinliyor. ama klasik müziği sanki daha bir seviyor bebekler, uyurken özellikle hoşuna gidiyor bizimkinin.

kecilerin cobani dedi ki...

ama, miso, o gün bir silkinme durumu olmuştu bende, doğrudur. artık biraz duruldum. bizden sonra ekmek yaptın mı diye sor, sor hadi sor sor :-)
ustelik onu bile makina yapıyo. alet isledi el de ovundu.
turkler de ovunup duruyolar, guveniyalar da ama calisan var mi? yoook, ataturkum zamanında varmıs onlardan.
sizi tenzih ederim.
cay, hava tam anlamıyla sistit oldu. tum bulutlar takım seklinde yukarda ıkınıyo ıkınıyo bi turlu iseyemiyo gibi. kafayı yiycem.

Andy_Dufresne dedi ki...

tembel blogçular oluşumunda bi sen bide ben varım zaten, sen istifa edersen oylama yapmamız lazım, ben hayır desem bile %50 olucak...yani karar senin, istiyosan istifa et :)) ipin kendi elinde:)