4 Eylül 2007

Kayıp çeşitlemeleri

Şimdi bu lost enteresan bir fenomen imiş meğer.
Burun kıvırdık kıvırdık sonunda aldık iki sezonu, bir yandan mısır, bir yandan tırnak, arayı kapatalım diye izledik de durduk. Iıı, üçüncü sezonu da bitirdim ama yemin ederim aralıkta çıkınca legal megal alacağım tüm dvd'lerini.
İyi mi oldu? İyi oldu, iyi oldu. Öyle dizileri her hafta bekleyecem de yarım saat sonra bitecek. Ben de elabore edicem falan..Bir sonraki haftaya kadar hergün hasretlik çekeceğim. Arkadaşlarımla konuşacağım. 'Sence bu şimdi nerde nereye gitti kim kiminle nerde naapıyo? Şu şu mu demek? Ayyy, sence noolcak?' 'Olmaz abi, yok olur mu ööle? Geçen sefer o ona böyle de şöyle demişti ya artık pes!'
Fena oluyorum ben, hepsini versinler elime sömüreyim istiyorum.
Ben genelde dizi biriktiririm. En sevdiğim dizileri mümkünse toplu seyretmeyi seviyorum. Film gibi. Bu dizi kavramı insanı yıldıran birşey. Sürüm sürüm süründürür kaptırırsan..
Eskiden san francisco sokaklarını severdim. Karl Madlen'in burnunu sıkasım gelirdi, sanki bir patlıcan makyajıydı..
Şimdi ise genellikle cnbc-e dizilerini seviyorum. Zaten diğer kanallarda hep türk dizileri var ağalar, karılar, hasta çocuklar, çöllerde kaybolmuş insanlar bişiiler bişiiler.
Seinfeld çok severim. Scrubs severim. Lazlo Bane'in I'm no superman girişini de çok seviyorum. İki saniye sürüyor belki o yüzdendir. ER severim. CSI'yi biraz daha az severim. (tahminim o ki gary sinise hatırına izliyorum, o claricaradanesis gibi ismi olan kıvırcık salata çıkınca ne yalan sööliim bi burnuna bi saçlara bakıp konsantrasyonumu kaybediyorum) Yine o düzeyde My name is earl severim. Despırıt mırıt, sevmiyorum. Nip/tak sevmiyorum. Başka da dizi bilmiyorum zaten çünkü televizyon izlediğim de yok. O yüzden biriktiriyor olabilirim. Düzenli bir dizi takip edecek çizelgeyi ayarayamam.miyorum...
Lost'u sevdim. Güzel düşünmüş adamlar. Sezar mezar... Bazen cıvıyor ama çok kolay katlanılır cıvımalar.
Bir ara hangi yiyecekleri sevdiğimi de listeleyeceğim. Eğleniriz.
Yok yani konu şu ki, lost bir manyaklık halini almış. Ama bu manyaklık genellikle bizim amerikalılar tarafından iki köşeye yatırılmış durumda:
'Yok abi, burası kesin araf'
'Sence keyt ceke mi gitsin sooyıra mı?'
Yahu tamam konuşursun da konu ekseninde yıllarca sürecek soru/soru-cevap silsilesi insanın tüylerini dikiyor da dikiyor tepeye. Aman ya, izle gitsin nooluyo? Yok bıdı bıdı..
'Dharma diyolar taoizmi mi bize şeyettirmeye çalışıyorlar' falan gibi aynı şiddette sapıkça fakat en azından daha düzeyli konuşmalar da dönüyor tabii.
Şu dizi bi bitse de kurtulsak.
Bu arada çarli bizim hobbitlerden biri. Çocuğa üzülüyorum ne zaman baksam hobbit göreceğim kendisinde. Bi kere kıleeri öpmüştü de 'anaa, git tüü, tükürmeyenin ağzına girsin' diye kalakalmıştım. No ofens...İnsan bir kere hobbit olmayagörsün, karizma marizma gitti, sittin sene uğraşsan çıkaramazsın üstünden kılıfı. Ne bileyim, çarli suya atlıyo ben ayaklarına bakıyorum tüyleri var mı diye. Benim gibileri çoktur diye yazıyorum. Yoksa yorum kaldıramam.
Kimi sevdim? Ethan. Ve Ben. Bilenler için yazıyorum. İnsana korkuyu sovuk sovuk damardan veriyorlarmış gibi. Bi de Hurley, adamım. Komik bişi demese de gülersin türünden bir komik. Kimi sevmedim? Geri kalanları.
Cek, aynen dolmuşlarda gördüğümüz yaylı köpekler gibi, ilerde parkinson olması kaçınılmaz bir errkek görüntüsü çizerek her sahnede kafa sallıyor.
Bi kere keyt devamlı aynı iç çamaşırını giyiyor, ten rengi sütyen (sütlük diyoluz biz ona), altta da tangavari bir siyah don. Hiç de yıkadığını görmedim ne yalan söyliyim.
Sooyır, iki tane gamzesi ortaya çıkıp da imajını bozmasın diye kaşlarını devamlı çatan zoraki vücutlu bi öküz. Afedelsiniz.
Janlak, her yere düştüğünde ayak parmağını oynatamayacağı korkusuyla kalkamayan ve ağzında çekirdek çitlemiş de kabuğu kalmış gibi garip hareketler olan bi manyak.
Bi de sayyiiiiiid hiç tırnaklarını kesmiyo. Diğerlerinden bul, al bi tırnak makası di mi ama.
Kleeeer sahte bi gebe. İnsan biraz kilo alır di mi.
Cin, gözleri doğuştan çekik olduğu için olsa gerek biraz kompleks yapmış gözleri açıp duruyo. Derileri geriliyor.
Kocası çançunkçin embesilin teki. Aylardır orda dediği iki kelime var ingilizce: boat ve walkie-talkie.
Nerrrrden girdik bu işe bilmiyorum ki...

20 yorum:

Andy_Dufresne dedi ki...

sorry, I m LOST :) no comment

jasmingreentea dedi ki...

benim debiriktirdiğim diziler: Lost'un 1. sezon ortasında kaldım- gerisi
Prison break'in 2 sezon ortasında kaldım-gerisi (ahhh micheal scofield... hasssstayım ulen)
24-3. sezon ve sonrası,bi de ilerde boş vakit bulursam House seyredecem. ER'ı ben de seviom. Bana zaten hastane dizisi ver koy bi köşeye bir hafta sonra gel, hala oradayım. O kadar yani.

Elif Derviş dedi ki...

aaaa bize de daha dün dividim.com'dan geldi lost ,ilk sezon!! Sakın anlatma bak döverim daha hiç izleyemedim..arkadaşlar aylardır başımızın etini yiyodu "aaaa hala mı izlemediniz yuh" diye bakalım görcez neymiş :)

Saydığın bütün dizilerin hassstasıyım...csi hariç...hiç izlemedim onu ben niyeyse...hep başladım izlemeye, ama bırakıp kalktım on dakka sonra..

ayrıca yeni bi dizi vardı ben hamileyken hala var mı bilmiyorum "the new adventures of old christine" çoook komik :)) niye? çünkü seinfeld'deki elaine var, hastayım o kadına.

bööle...öpüldünüz.

kecilerin cobani dedi ki...

yes, i was lost just as you are two months ago why am i talking in english, aydontnooo...
cay, scofield gecen gunku gazetede yaziyodu, demis ki homoseksuel degilim (pardon artik gay diyoduk, gey) ama erkekler de beni fentezilerinde gorebilirler, hic rahatsiz olmam.
ehehe, deli yeni bir santaj malzemesi geldi cok hos oldu. elaine durumu ise aynen su dedigim hobbitlik muessesi gibi ustune yapisip kaldi kadinin...

kecilerin cobani dedi ki...

cay, bu yaziyi yazarken aklima kara melek geldi de durdu. :-)))

jasmingreentea dedi ki...

o beyanat veren artizi bağlar bana ne. ben micheal scofield'a hastayım. hiç de bilem gey mey değil kendisi.
kara melek nereden icap etti? annamadı ben.. nasıl insasnın diline dolanan bir jenerik müziği vardı di mi o dizinin de..

Benim Hayatim dedi ki...

Yazını gülerek okudum. Karakterler hakkındaki benzetmelerim süper. Ben ilk izlediğimde bayağı kaptırmıştım süre geçince etkiside geçti.

Keyt cekle beraber diye okudum nasıl yani oldum hala anlayabilmiş değilim.

kecilerin cobani dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kecilerin cobani dedi ki...

askolsun ulan cay. tüüü.. sene 97, isyeri. e.ayhan falan. hic mi hatirlamiyon? aglarim bak. michael scofield kendisi demis diilim oyle diye zaten olsa ne olur ki.
mucevher kutusu, sağol :-)son cumleni anlamadim?

jasmingreentea dedi ki...

benim işyeri hatıraları zaman aşımına uğradı be çoban. 5 yıldan daha geriye gidemiyorum. hatta sorsan geçen seneye bile gidemeyebilirim. böhhüü...

Elif Derviş dedi ki...

abicim az önce ilk bölümünü izledim ben bu lost'un..epey gerilimli bi şeymiş ya ben bilmiyordum böyle olduğunu, sütüm müsüm kesilmez di mi yaw...aaa valla sesini iyice kısıp izledim (yok, normalde severim gerilimli filmleri ama şimdi Toprak'ın odasındayım o açıdan).

Veee çok sefkili çoban, senin yüzünden bütün bölümü jack'in arabalara konulan kafası sallanan köpeklerden biri (en iyilerinden) olduğunu düşünerek izledim...püh sana e mi... :)

gülçin dedi ki...

ya lütfen küçümsemeyin lost'u ya, ben onun yüzünden digiturk aldım eve. olmadı, baktım yayınlar 4 hafta geriden geliyor, başladım netten indirmeye. çarşamba amerikada yayınlanıyor, perşembe ben indiriyorum, cuma da seyrediyorum, hem de bilgisayar ekranından altyazısız. zaten 300 kelimeyle konuşuyolar hehehe. şimdi bakın, cek'in kafasını ööööle salladığının farkına bile varmadım, hem sawyer de gıcık gelmedi bana aksine komik bi tip. çarli benim için de hala bir hobbit. tamam keyt ile kleer gıcık ama sayid'in tırnaklarının uzunluğunu nerde gördünüz birader? benim adamım ise desmond. bu arada gerçek hayatta keyt ile hobbit nişanlılar. geçende de lost2un çekim adasında 3 gün geçirme açık artırmaya çıktı, kaç dollar veren kazandı dersiniz?

kecilerin cobani dedi ki...

çay çok üzdün beni.
deli, adada doğum yapan claire'in bile sütü kesilmediyse bişi olmaz bence. şaka bi yana o kadar gerileceksen hakikaten sonraya birak. hem 3.sezon da cikmis olur birkac ay sonra topluca izleriz.
gülçin, küçümsesem tüm sezon bölümlerini bitirir miyim ki?
ti'ye almak serbestse ti'ye aliyorum o kadar. yoksa mazoşist bir ruh halinde degilim.
jack kafayı hem sağa sola hem de aşağı yukarı her replikte sallayabilen ender karakterlerden. ağlasa da salliyo gülse de sallıyo. naapalım bu da böyle.
sayid'in ise ellerinin göründüğü her karede tirnaklarini görmek mümkün :-)
o dollarlari savuranlara akıl bahşedilsin isterim.

Justin Biebery dedi ki...

Geçer Çoban, o heves de geçer:)) Dört, bilemedin beş sezon sonra 'ne bu ya, sakız gibi uzatıp duruyolar, bi son verin şuna artık' deyip bırakıyor insan peşini o zorlama dizinin. 'Lord of the Flies' isimli romanı duymuşsundur. Lost, oradan araklamalar yapmış. Özellikle uçak kazasıyla ıssız adaya düşme kısmı aynen apartılmış. O romanın, siyah-beyaz filmini izledim de inanamadım benzerliklere. Fark, roman kahramanları okul çocukları, Lost ise olayı yetişkinlerin dünyasına uyarlamış.
Fatma.

elektra dedi ki...

şimdiiii, lostzede bir elektra olaraktan cek ile ilgili duygularımız aynı. cin ilen kocası da yakın. hobbit'e şey oluyorrrr ımmmm hahahahah yazmayım tamam. kleeer zayıf mayıf ama ne yapsın adada yimek bulamıyor diye düşün geç. çok derin bir tipleme değil zaten, çok deşmediler onu. hurley'nin ve rakamlarının hastasıyız, her yerde o rakamları bulmakta, ahan da işaret demekteyiz. sayid bize yakın coğrafyaların bir temsilcisi olarak arz-ı endam eyler, önyargısız yaklaşamayız, ki endamı da fena değildir.. kate ???? çok güzel beeee demekteyiz. g-string detayı hiç dikkatimizi çekmemişti, teşekkür ederiz. canlak'ın temsil ettiği durum dizinin felsefi boyutunun direklerindendir, dikkat edin yani deriz.
deeee,
soooooyııııııııır dendi mi, nutkumuz tutulur. kamera kaygılı falan adam ama, hani ne bileyim çoban beeee, iyi valla:PPP

kecilerin cobani dedi ki...

aaa fatma, hosgeldin.
bir sezon sonra bitmezse sakiz olacagi kesin. simdiden kim kimle nerde naapyiyo'ya dondu. ama guzeldi. lord of the flies'i duydum ama okumadim. arak ha? cok sinir.
demek ki, farketmiyo yetiskin, cocuk.
hmm. cok yaralandim.

kecilerin cobani dedi ki...

elektla bee, cok guldum.
demek gamzeli sooyır. olur.
ama şaşkın o ya. insan magazin sayfalarına bakmak icin gozluk takar mı? beni gercekten beeniyor müsün? diye sordugu hatun kisiye 'istemiyom be, gelme' der mi? bir ruh öküz ise napiim ben vücudunu?
demez mi coban?
cek'in kafası konusunda tutumumu sürdürüyorum. :^))))

kecilerin cobani dedi ki...

aha, bunu yapınca burnum aynen kate'inkine benziya:
:^)
arkadaslar artık yazmiicam.
cunku simdi bu klavyeden tangali popo falan cikaramam gece gece..

Elif Derviş dedi ki...

:)))))))))))))))))))))))

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

tangali popo dedin aklima geldi:)) ay annatirken guluyom..
4 yasindaki yigenim beni giyinirken gordu, "teyzeeee hemen recim yap popon siimiyo kilodunaaa" dedi.. simdi nasi annatcam G yi bu kiz bebege?? hah hah hah hahhhhh