9 Ekim 2007

Korrrrrku

Ehem, insan kendini nasıl zorla mimlettirir, ebe yapar? Gider ekmekçikızın yerine, bi porsiyon duygu sömürüsü, bi porsiyon snıff snıff söyler. Sofrayı donatır tabii ekmekçikız. Çobana da yazı fırsatı çıkar. Yani 'ah ayol yazmiicaktım ama bak makus kader, mimlenmişim, mumlanmışım' der..
En çok korktuğunuz filmlerin adı...

En çok korktuğunuz film, benim gibi etrafa dağılmış keçilerle uğraşan biriyseniz, korku filmi olmayabilir.
Mesela en son Dizi kanalında House'u izlerken 6 yaşındaki güzeller güzeli kızın kolu ve bacağı kesileyazdı diye tir tir tirtemiştim.
Konuyu saptırmada üstüme olmamakla birlikte burda kısa keseceğim ve 1408'i izleyene kadar aklımda kalan ödümü koparanları yazacağım. En çok küçükken korktuğum için olsa gerek, küçükken izlediklerim hemen aklıma geliyor.
Omen 
13.cuma
Kuzuların sessizliği
Korku burnu. The nose of the fear, nııı...
Bi de the machinist vardı ki pek beğenmiştim.
Identity çok güzel bitiyodu. J.Cusack de bir harika zaten..
Se7en vardı, bak ne güzel bitiyodu o. Biraz kaydım mı janrdan, nooldu.
Testere, küp gibi filmlerde daha çok vahşetengiz hislerim hasıl olmuştu. 
Aynı şekilde kıtır kıtır kesilen adamların, yukardan bişiler düşüp de cörtt diye sinek 
gibi ezilen insanların filmi vardı. 
Sahi neydi o filmin adı? Hani bi adamı yatay olarak birkaç tel kesiyodu da birden kanlar akmaya başlıyodu sonra da lakerda gibi parçalar yere düşüyodu.
Küçükken bi de Hitchcock kuşağı varıdı, bayılırdım. Parmakarası izlerdim (hayır o zaman parmakarası terlik yoktu, parmakarasından demek istiyorum).  Kuşlar, sapınk, çok bilen adam, vertigo.
Böyleyken böyle.
Bu film hatırlamalarını seviyorum. Bulmaca gibi zihni biraz silkeliyor.
Kopya çekmemek kaydıyla.
Karikatür: Bittabi Selçuk Erdem...
Çay ve Deli. Sizden de duysak. Şimdi Andy'e desem elleri cebinde agzinda islik havalara bakip duymazliktan gelir. Miso'nun işi başından aşkın. Çay yazsın diye umutluyum, martı adasını hatırlayan zat-ı muhterem. 
Deli kafanı dağıtırsın hadi bakııım.

31 yorum:

evinkedisi dedi ki...

hehehheeeee! Yine ben :) Miso'yu ekledim şimdi, sana geldim. Korku filmlerinden Ötekiler ( the others ) hani nicole kidman'ı seyretmediysen çok şey kaybetmişsin demektir. Muhakkak seyret derim :) Bu bir emir değil tabi, reca mahiyetinde şeetmiştim :)

kecilerin cobani dedi ki...

aa izledim tabiy. izledim. sonlardan bahsedip duruyorum ya, onun da sonu pek surprizliydi..

miso dedi ki...

Nicole kidman da afyon mermeri gibiydi. Hatta daha beyazdı. (ehehe, muhabbeti böyle de hafiften bozdum, de miii?) Korku filmlerine bayılırım. Se7en, Cape Fear (manyak Robert'lı) ve Kuzuların sessizliği benim de favorilerim. Aslında en çok Antony Hopkins'in yılan gibi tıslayarak "Clarissss" demesine hastayım.

Biri (Hopkins tabii ki) bana misssssooo dese öyle de, kes beni diye ayaklarının dibine atlasam.

pıhhh

Andy_Dufresne dedi ki...

Miso, çok iyi hopkins takliti yapabiliyorum, sizi ilk gördüğümde bi denesem mi :)

Coban, haklısın şöyle ağız tadıyla korkacak film yok artık. Eskiden ne güzel tüm erkeklerin korku filmi sayısı kadar kız arkadaşı ve korku filmi X 2 kadar tutacak eli olurdu...

yeni yönetmenler de iş yok azizim, varsa yoksa action :)

jasmingreentea dedi ki...

martı adası! benim parmak arası izlediğim korku şeylerinden. dizi miydi o filmi? hatırlamıyorum çok küçüktüm. bütün hitchcock'lar başta kuşlar. ayy anneciim.
ben o insanların tel tel kesildiği vahşet korku filmlerinden çok güldürürken düşündüren korku filmnlerini severim. mesela dark water. ama festivalde oynayan orjinal versiyonu, capon yönetmeninki (hatırlayamıyorum işte adını ya napiyim), jennifer connely'nin oynadığı değil.
severim ben korku filmi.

kecilerin cobani dedi ki...

miso, hopkins olsa bence agzini acmasa yine de atlarsin ha? belki kes beni demezsin amaaa. hhii pis coban. pis coban..

andy, ooooo, ben bombayla patlatmistim senin blogu? ehehe. evet, film olayinin yan etkileri de olabilir boyle. firsatcilar sizi.

anaa nerden hatirladin cayyoz yaa, aaa. o diziydi. ay ne korkunctu.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Çobancığım,
Hakikaten sobelenesinin gelmesi kadar varmış, çok iyi filmleri anmışsın.:)
İyi oyuncular da caniyi de canlardırsa, manyağı da öyle tuhaf bir cazibeleri oluyor. Yoksa, kim gidip manyağa öldür beni desin ki?
:))

miso dedi ki...

Çobanım,
Bu miso öyle bir yoldan çıkmış durumda ki, Hopkins'le paklanmaz kolay kolay. Hollywood sırada bekliyor bak. (kim daha pis, tartışılır. Tek temiz DELİ)

Dufresne,
Bir yüzünü görebilsek keşke! Özledik yahu. Çoook.

marruu

jasmingreentea dedi ki...

anaa naaptın ya ne sobesi! ben akşama altınoluk'a gidicem bayram münasebetiyle. örtmenim elektriklerimiz kesik suyumuz da akmıyo. bayramdan sonra artık konu bayatladıktan sonra yani..

kecilerin cobani dedi ki...

ekmekcimkizcim,
en guzel sapiklar diye bi ebesobe baslaticam yakinda. iyi filmler mi anmisim hakketen? bak aklima ilk gelenler. bi de turk korku filmleri var komik, dabbe, gen, kiyamet, zartzurt. onlari da ayrica irdeleyelim derim.
miso, aaa miso. cıkcık ne ayıp. ehehe.
senin bile andy'nin yuzunu gorememe durumun karsisinda kendisinden fazla sey bekledigimin farkina vardim. ama blogu gitti artık yapiciiim bisi yok..
iyya caycim, unutursan cokerim basina. altinoluk, saf, temiz, okşizen.. yurdum vatanim. hasanimboguldumum. selam soyle, zeytin getir..

reyhan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
evinkedisi dedi ki...

Ben...Artık kendimi kaybettim. Bloğa giriş aşamasında sorunlardan bıktım :( Sana yazdıklarımı kabak gibi başka isimle ( yani kendi ismimle ) görmekten de bıktııııııımmmmm! Valla çok sinirliyim şu an ne güzel yazdıklarımı aaa! ben! aman allahım! diyerek sildim. Bloğunun rengiyle ilgili yazmıştım oysaki bir de Nicole Kidman'ın afyon mermeri gibi olması haline... Sinirden espri yapacak halim de yok. Ya, kardeşim bu bloglarımızı nickname'mimize bağlayamıyormuyuz muuuuu? Beni kimse duyuyo muuuuu?

evinkedisi dedi ki...

Yeni rengin son kez olmak ümidiyle hayırlı olsun demeye geldim başıma neler geldi :( Off yaaa! offf!

elektra dedi ki...

kafalarına cörk cörk bir şeyler düşen ve de tellerle baklava tepsisine dönenlerin bulunduğu film 'küp' olmasın? ya ben işte öyle filmlerden korkmuyorum da, kızıyorum onlara. o ne bir aşkın zihinsel uçuştur ya. insan evladı birbiri için böyle sonlar düşünmemeli diyorum. ayrıca dünya barışı demem de beklenebilir bu mesaj kaygılı laflardan sonra.

bu arada miso kedim, ne güzel hopkinslemişsin sen öyle, valla adamın sesini dibimde duyup tırstım:' clarisssss.
kaçıyorum, korktum.

kecilerin cobani dedi ki...

evet, evin kedisi. biliyorum. bana cunku senin isminle gorunuyor, email hesabima.. eger odesmek istersen hemen ben verecegin bir email adresine kendi adimi vereyim. ustelik senin ismine de bayilirim ben. uzman falan diilim ama galiba senin google hesabin adina bagli durumda. istersen yeni bir hesap ac ev kedisi diye, oraya blogunu bagla. olma mi? kizma, kiyamam yaa cok sinirlenmis.
elektlacim o kuptu de, benim dedigim bir trafik kazasindan kurtulan insanlarin teker teker pis yollarla olmesi anafikrinde donen bi filmdi. neyydi neyydi..ben de hic sevmiyorum bu lakerda olaylarini...
bu clarisss'i sonra gollum taklit etti di mi.. maaaypirişıııısssssss...tıss.

kecilerin cobani dedi ki...

evinkedisiciiim, bak bende var kopyasi, sen uzulme. soyle demisin:
Aman Allahım'cım! Bugün de girdim ve gözlerim yine mi bozuluyor diye baktım bi öylecene, kızım yine mi değişmiş bu bloğun rengi ahvali bana mı öyle geliyo? Sabitlenelim artıkın derim başka bir şey demem :)

Ötekilerin sonu gerçekten süpriz olabilirdi bazı seyreden kazmaların " Aaa biliyon mu ölülerin kendini diri zannettiği film vardı hani ööö neydi adı?!" şeklindeki yorumlarıyla kuşa döndü. Ama yine de korkuyu kesip biçmeden verebilen filmleri severim.

Yalnız Nicole Kidman ve afyon mermeri benzetmesine acayip güldüm.

kecilerin cobani dedi ki...

yani bana ayrilan bu temiz komenkomen sayfasinda derim ki,
ne guzel iste hergun yeni bi sayfa, degisiklik, iciniz acilir..
ııı, acilmiyo mu?
aklima bisi daha geldi evinkedisicim, yorum kutucugunun altinda bir kimlik secin gibi bi kisim var ya, orda evin kedisi mi yaziyo bloggerda gorunen adiniz diye de bi parantez var. blogger setting'lerine girip adini degistir istersen. nasin fikir?

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

yaa ben buyudum hala cok korkuyom seyredemiyom, seyredersem 10 gun uyyamiyom :(

kecilerin cobani dedi ki...

gulteinen, cok bilirim ya herseyi, isin puf noktasi su. korkmaya basladigini hissettiginde caktirmadan gozlerini kapa, icinden bi sarki soyle sonra bi de 'bu bi film' de, hatta canavar gibi bisii varsa 'bu aslinda senin benim gibi bi insan' diyiver olmadi adami-kadini klozette buyuk kabahatini yaparken hayal et.
kimseye caktirma. izlemis olursun sonucta.

Elif Derviş dedi ki...

ha hı hö ne bana bi şey demişsiniz aradan, kötü bi şey mi?

kecilerin cobani dedi ki...

deli, ısırıcam seni ben

Elif Derviş dedi ki...

ısır beni yavlum :) bi de beni sonradan mı ekledin sen yazının sonuna, hiç görmemişim ben sobe şeysini alla allaaaa beynimde bi gerileme oldu sanırsam bu aralar.

Esra dedi ki...

Ah kucukken ne severdim korku filmi seyretmeyi. Simdi ise kose bucak kaciyorum oyle filmlerden. Gerilim neyse de korkmak istemiyorum. Sonra geceleri, yatagin altinda bicakli biri var sanirdim. Uyuyamazdim.
:-))))

kecilerin cobani dedi ki...

archisugar, bi gariplik var di mi. insan korkmak istemez normal hayatta, filmlerde korkiim bari mi der.
korkmayi seven nicin korkmayi sever.
ornek, ben.. )) cevap veriyorum, bilmem...

elektra dedi ki...

pıııssst, çoban:) günaydın. nasıl geçti bayram? gecikmiş de olsa bir kutlayayım dedim:)
bir de, o kadar yanıt tahmininde bulunmuşum, küp demişim, bildim mi söylesene?

kecilerin cobani dedi ki...

elektlaaacim. nasi gecsin bol sekerli cikolatali, (ııııaaaytt) istanbullu ve kosmacali bi bayram nihayete erdi. (bittiydi di mi bayram). yeni yazi yazasim yok isin kotusu.
ama askolsun, demisim ya elektlacim tarih 11 ekim, saat dokuza on var: "o kuptu de, benim dedigim bir trafik kazasindan kurtulan insanlarin teker teker pis yollarla olmesi anafikrinde donen bi filmdi. neyydi neyydi..."
cevabi bilen yok hala. ben de hatirlayamiyorum.

elektra dedi ki...

hıııı, ben görememişim pardon yahu. demek istanbuldaydın? :)

kecilerin cobani dedi ki...

aman estagfurullah, burasi pek kalabalik komen komen sayfasi oldu. ama ne guzel, ama ne guzel.
istanbul evet.
yazsam cok da bisii cikmaz. ya da cikar mi. yazayim bi ara aklima bisiiler geldi sanki.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Yaz yaz!
Bir de sizin gözünüzden İstanbul'a bakmış olalım.:))

Islak memleketimize...
:)

Elif Derviş dedi ki...

final destination olabülü mü

kecilerin cobani dedi ki...

yok o diil