2 Aralık 2007

Integro-diferansiyel denklemler hakkında...

Bir ebesobeye kurban gittim. Yazamayacağımdan korkan deli omzuma vurup kaçmış. İyi de yapmış çünkü yazasım yok hakikaten.

Ben küçükken.. bi kere duvara tırmanırken ortasında kalıp avaz avaz bağırıp, yardım çağırmıştım. Deniz yaşındaydım (4.5) ama hatırlıyorum, nasıl bir paniktiyse... Bir kere çelikçomak oynarken bir çocuğun tşörtünü yırtmıştım. Bebeğimin uzun saçlarını 2 numaraya vurmuştum. Bu yüzden abim ona acıyıp sahibi oldu. Adını lale koydu. O zaman sevmiştim bebeği çünkü bana konuştururdu, çok hoşuma giderdi. Annem bize bordo bir örtü üzerine sabunla yollar falan çizmişti elimizdeki üç beş arabayla o yollarda giderdik. Abimle aynı odada yatarken korktuğu için benim elimi tutardı. Akşam okuldan eve gelince üst kattaki dedemle babaanneme uğrar, dedemin kızarttığı tuzsuz ekmekle tuzsuz peyniri yemeğe bayılırdım. Babaanneme kahve yapardım. Ona sakız leblebi almaya giderdim. Alt kattaki tuhafiyeci ayhan amcadan don lastiği alır atlardık. Bir kere lastik bulamayınca iple atlamaya karar vermiştik. Özgeyle iki kişiydik o yüzden direğe geçirmiştik ipi. Ben belde atlarken üstüne basma gibi süperbiyonik bir hareket yapınca önce ben sonra özge üstüste betona serilip kafayı gözü yamultmuştuk. Melihanım teyzeyi çok severdim. Bir kere başörtüsünün (türban değil) altından uzun iki örgüsünü görünce çok hoşuma gitmişti. 70 yaşındaki polis emeklisi kocası ali amca bizim bisiklete binice şapkam uçmuştu. Bisikletimiz kontrpedaldı. Çok gururlanırdık. Kimsede yoktu o zaman. Hala çok rastlanır değil sanırım. En sevmediğim çocuk bize gelecekti, ben de koltuğun üzerine ters biçimde yorgan iğnesi saplamıştım. O sırada annemin kuzeni gelip üstüne oturup ciyaklamaya başlayınca yatağın altına kaçmıştım. 
Boklu derede taş savaşı yaparken 30 derecenin üstünde bir eğimde düşmemek için taşlara 

yapışmışken o çocuk beni kurtarınca vicdan azabı çekmiştim. Vıdır vıdır....

Ben aslında loto çıksa yan gelir yatarım. Sıkılınca da keyfimce bi iş yaparım.

İlk kopya ben liseli bir inekken vatandaşlık dersinden gına gelerek çektiğim kopyadır. Şeklini hatırlamıyorum. Bir kere de üniversiteli bir anti-inekken çekmeye çalıştığım kopyadır.. Yakalanırım korkusuyla o kadar kriptik yazmışım ki, manalarını çözmeye çalışırken sınav bitmişti. Başka da pek hatırlamıyorum. Özrüm var bu konularda. Hem kopya çekme, hem de hatırlamada..

Cep telefonu eğer şarja yatırıp tozunu almazsanız hiçbir işe yaramayan bir zımbırtıdır. Çalışmazken bile (o diil, ben) hayat kurtarabilir. Fotoğraf çekmesi önemlidir. Alışveriş listesinin fotoğrafını çekip alışverişe gitmek çok faidelidir. Mesaj yazma konusunda şimdiki çocuklar bizi solladı. Ben yazana kadar baygınlık geliyor... Bir de birine telefon açtıktan sonra açılmaz ve bir daha da geri aranmazsam bozulurum. Birine merhaba deyip karşılığını almadığımda olduğu gibi..

En saçma huyum yok. En sevmediğim huyum hep yaptığım şeyin en iyisini yapmazsam şevkimin kırılması. O yüzden daldan dala atlarım. Hoşuma gitmeyen insana bunu çaktırmamak gerekliliğinin hasıl olduğu iş hayatında çok sıkıntı çektim, çekerim hala. Bu huyu da sevmem.

Aşk bence bir sudur, iç iç kudur.

En sevdiğim bloglar anlatanların bloglarıdır. Anılar, geziler, geçirilen deneyler....Bir de sürekli şekil değiştiren bloglara bayılırım. Herhangi bir konuda propaganda yapmayıp da günlük tutan blogları severim. Yazı yazıp da komen komenlerine cevap vermeyen, 
veya bazılarınınkilerine cevap vermeyenlerinkiler benim bloglarım olamaz.
Sahiplerine de iki yanlış hareketten (yamuktan) sonra antipati beslemeye başlarım...


Gidip ayakkabılarımı bi düzene sokayım.
Aralarinda yazmis olan varsa bittabii yazmasin ama, evinkedisi, ynyny, agackakan.. Onlar da yazsin da okuyalim. Di mi ama...

Bu vesileyle şimdiden kurban bayramınızı kutlarım.

9 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

abicim ne haylazmışsın ya...iğne niye koyarsın ki milletin poposunun altına??allahım ben nasıl bir insanla arkadaşlık etmişim bunca yıldır...

masa örtüsü ve sabun çok yaratıcı bayıldım :))

tuzsuz peynir-ekmek...daha o zamandan zevksizmişsin o ne yaaa

loto çıksa da yan gelip yatsak cidden ya ne güzel olur...kurban bayramı mı geldi? ne zaman ki??

sana yeni işinde esenlikler diler, gözlerinden öperim.ehiehi

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Nasıl yani?
Bu blog ve komen komenleri Kurban Bayramı tatiline kadar kapalı mı, nedir?
Şimdiden bayram kutlaması görünce, bir nev'i paniğe kapıldım.
Hımm, bu matrak yazıları yazan blogger'in öyle akıllı uslu, köşe yastığı tipli bir arkadaş olmasını beklemiyorduk tabii ki.:)
Hep beraber loto oynasak, kazanma şansımız artar mı?
:))

Elif Derviş dedi ki...

köşe yastığına benziyo aslında hihihi

elektra dedi ki...

çobancım, ben bunları yazarken anladığım kadarıyla sen yeni işinin ilk gününü yaşıyorsun. sana kolaylıklar diliyorum. bir de, sendeki bu espirili çoban yönünün keyfini çıkarabilecek düzeyde kendin gibi iş arkadaşların olsun umarım:)sevgiler...

Elif Derviş dedi ki...

çobaaaaaan ben şimdiden çok özledim seni :( snıff..

kecilerin cobani dedi ki...

delicimcime, yok bu en haylazliklarim. sonra kuzu olmusum kuzuu. tesekkur ederim. sensin kose yastigi. ustelik ben de ozledim fena oldum.
ekmekcikizcim, kapali degil aslinda ama ilerde yazamaz da mahcup olursam diye oyle yazdim.
elektlacim, tesekkur ederim. durum bugun itibariyle pek parlak degil. )) naapalim ben de gece uykudan calip siz gibi blog arkadaslariyla bu yonu telafi etmeye calisacagim.

kecilerin cobani dedi ki...

delicim, ordaki tuzsuz ekmekle peynir degildi lezzetli olan, onu dedemin elinden yemek, onlara yoldaş olmaktı lezzetli olan sanırım. )
ya da o kadar tuzsuz yemisim ki zamaninda simdi durup dururken tuz yalayasım geliyor. ehhe

evinkedisi dedi ki...

Çoban! Şimdi yine bir şey dicem. Şöyle ki; ben de mimleme işinde Fatma'yı seni ve Uganda'dan Meltem'i seçmiştim, yazıyı öyle yayımladım. Arkasından hemen senin bloğa bir geldim ki ana! iki yazı önce bir de yazılmış öölecene duruyor, heheeee! hemen kendininkine geri dönersin kıçına bızdırık kaçmışçasına düzeltmeleri yaparsın ve geri gelirsin, açıp bakarsın a ha hala eskisi duruyo, hadi bi daha dön yayınla de, bi daha bi daha...Valla kıza gidecem okuldan almaya hata düzeltiyorum şeklindeydim. Senin yüzünden kimseyi mimlemeyeyim yazan yazmıştır dedim, çıktım veee şimdi de buraya geliyorum bir de ne göreyim? Benim tembelliğimden evinkedisi demişsin Elektra'nın arkasından :)

Neyse, ben de yazdım da koydummm bile :) Hakikaten çok uslu bir çocukmuşsun küçükken, aferim :) Başarılarının devamını diliyorum canım kardeşim :)

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

heyyyoooo çok sevindim mimlenmişim daha piinatın mimine cevap yazamadan yeni bir mim, olsun :)