3 Aralık 2007

Yeni insan manzaraları - kendim ettim kendim buldummm

Normalde on dakikada gidebileceğim yeni işyerime sabah 45 dakikada gittim. Yolda kaza mı vardı neydi bilemiyorum. Yarın da geç gidersem anlayacağım normal sabah trafiği olup olmadığını..
Gittim bir sözleşme imzaladım. Sonra bir kısa oryantal sunum izledim. Oryantasyon diyorlarmış..
Sonra tüm katları ve bölümleri kapı kapı dolaştık. İki çeyiz bohçam olsa zengin olurdum. Bir bölümde bir kızla gözgöze geldik. Meğer benim eski işyerimde çalışan bir kızmış. Nerden tanışıyoruz diye sormak zorunda kaldım. Yalanı beceremem. Bunun üzerine o da intikam amaçlı olsa gerek senin adın neydi pardon dedi. Ehehe.
Sonra bölümüme teslim tesellüm oldum.
Memur kılıklı insanların da olduğu memur kılıklı odaların aslında teknoloji performansı pek iyiydi.
Masamda laptopum beni bekliyordu. Her türlü hesabım açılmış, telefon bağlantım hazırdı.
Oturur oturmaz ilk e-mailimi okudum.  Bana mereebaa diyormuş e-mailde.
Büyükçe bir odada dört kişiyiz.
Yanımdaki bayan benimle aynı bölüm, aynı işi yapan bayan. Herşeyime yardımcı oldu, beni yemeğe bile götürdü. Aslında gitmezmiş, çünkü rejimdeymiş. Fakat iyi yedi, en son tatlısını yerken 'oha bu nasın rejim' diyesim geldi. Yine de, harbi kadın,  rejim diyorum ama bak nasıl yedim dedi...
Ben orayı burayı karıştırırken güvenlik deliklerini delmeye çalıştığımı farketmedim. Yaptığım naif bir 'explorer update' yüzünden hesabımı kilitlediler. Eheahe. Bunun aslında en saftirik güncellemelerden olduğunu yan tarafa anlatamadım.
İş arkadaşım benden kaç yaşında olduğunu tahmin etmemi istedi. En az 15 yaş büyüktür diye düşünürken bunu söylersem acayip bozulacağını öngördüğüm için kendi yaşıma artı iki yapıp söyledim. Ona bile bozuldu. Benden sekiz yaş büyükmüş. Diğeri iki yaş küçükmüş, oğlan da benden üç yaş küçükmüş. Bana ne ki kardeşim.
Teknoloji şirketinin tuvaletleri de teknolojikti. Mesela alaturka bölmeler vardı. Gülerek döndüm, kim kullanıyor ki bunları artık dedim. İşarkadaşım ben kullanıyorum dedi. Aaaa, niye ki dedim. Oturarak çiş yapmanın bayanların mesanesi açısından faideli olduğu hakkında bir brifing dinledim.
Devamı da sonraya olsun.

9 yorum:

şule dedi ki...

çobancığım, hadi bakalım hayırlı olsun...umarım herşey iyi olur. Yazılarını beklediğimizi unutma :) sevgiler

Elif Derviş dedi ki...

ahanda yazmış valla!! amaney bi sevindim bi sevindim sorma çoban, hiç beklemiyordum valla :))))))) sırıtık olduğum oturduğum yerde nihihi...

en çok laptop'a sevinmişsindir di mi sen şimdi (yani ben olsam ona sevinirdim heralde, oturarak işemeyi seven kadına ya da memur kılıklılara ya da "senin adın neydi şekerrr" bozuntusuna diil...

inşallah her şey gönlünce olur canım benim.

denizin tepkisi ne oldu, akşam kaçta çıktın, kaçta geldin, vıdı da vıdı da vıdı...


ihihi hala sırıtıyorum :D ahanda'yı da italyanca kursunu özlemşsindir diye söyledim,naptın, haftasonuna yazıldın mı?

elektra dedi ki...

:))) senin oradan daha çoook yazı çıkacak gibi çobancım. pek iyi pek iyi dersem, manyak mı ne, nesi iyi demezsin umarım:)))

evinkedisi dedi ki...

Oturarak işemenin kadın mesanesine faydaları bölümüne takıldım şimdi. E zaten biz oturuyoruz ya, ayakta işeyen kadın daha görmedim ama öyle bir keşif vardı sanırım değil mi? Elinde bir aparatla oturmadan...Aman o alaturka tuvaletlerde yarısı içeri yarısı dışarı, hatta daha fazla detayları yazmayayım kulağının deliğine kadar işemektense mesanemin eksik kalmasını tercih ederim :)

Yeni işyeri şenlikleri başlamış ve hatta konulara hızlı bile girilmiş :))Hayırlı olsun Çoban'ım. Peki, Deniz'in keyifler nasıl? Neler yapıyor?

kecilerin cobani dedi ki...

şulecim, çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.
delim, bak sen ağlama diye neler yapiyorum. ehehe. inşallah senin de herşey gönlünce olur. denizde hiç değişiklik yok. zaten hergun okula gidiyor, anneannenin almasindan da cok hoslaniyor. hatta bugun ona gitti hic mizirdamadan ve aksam ordan aldim. simdilik isten cikis saatim 18 eve gelmem 18 20 anneme gelisim de 18 25. dolayisiyla sadece bir saat fazladan ayri kaliyoruz. vidi da vidi vidi da vidi.. italyancaya gitmiyorum ama sinavina gidicem. evde de calisabilirim diye dusundum. eskisi gibi 95ler 97ler alamam ama zaten gerek yok, calismam da en azindan gecmeye yeter. cok da simarigim))
elektlacim, yok askolsun. zaten biraz iyi geldi simdilik bana. bakalim noolcak.
evinkedisiciim, iyi takilmissin. detaylari aliim istersen bağyandan. ))) sagol cok tesekkur ederim. ne diyosun, yarin seminere bile talip oldum. ozlemis miyim neyim. allah alaaahh

Elif Derviş dedi ki...

oh çok sevindim denizden çok fazla ayrı kalmamana :) bi de ...çok ukalasın çoookkk hani tevazu??? cıkcık :D

(önümü ilikledim...) afedersiniz müdürüm, şaka yaptıydım ben...ehii

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Ayy, çok heyecanlı!
Bana da ne oluyorsa?

Böyle sakin sakin gidip geldin yani, öyle mi? Bravvo!
Valla, ben kendi kalbimin gümbürtüsünden, adımlarımı şaşırırdım, sanırım.
:)

miso dedi ki...

Hayırlı olsun,
İçimden bir his iş yerindeki kadınların geyiklik düzeyinin had safhada olabileceğini söylüyor. Allah korusun seni diyorum çoban. Haydi kolay gelsin bakalım :)

marruu

ne yazdı ne yazamadı dedi ki...

evet ya ben de oturarak işeme konusuna takıldım. zaten oturuyoruz? alla alla. neyse. galiba şirketlerde çalışmanın en kotü tarafı bazı insanlara mecburen mazur kalmak. bazen aralarından iyisi de çıkıyor ama...kolay gelsin hayırlı olsun diyorum.