1 Nisan 2008


Son derece (...kişiye özel, hatta favori, güzel anlamda bir sıfat buraya...) bir ebesobe Elektla'dan... 
A.Ü.Tıp Fakültesi Ankara Çocuk Koruma Birimi ve Doctus.Org'un ortak hareketi sonucu başlatılan bir kampanyayı desteklemekse, desteklerim sonuna kadar. Çocuk istismarı. Sadece cinsel anlamda değil, afişe bakmak lazım. İstismarın türlü çeşidi var... imiş meğer.. 
İçime kadar işleyen, kalbimi hatır hutur ısıran bir ayaz, bir müddettir...
Küçüklükten hatırladığım şarkı(lar) ve hissettirdikleri de sobenin ikincil konusu.
İlk hatırladığım telefonun delikleri içinden, ufak tefek parmakların yüzünden....'li şarkıydı.  
Öyle olsa da, dedemlerin pikabındaki 33lükler ve 45likler daha çok yer kaplıyor bende. 
Esmeray, Cem Karaca (Yasak mıydı aslında o zamanlar, olabilir...), İlhan İrem, Barış Mançuuu 45likleri vardı. 
Ama en unut/a/madığım Iron Butterfly'ın In a Godda Da Vida'sıdır ki, az dansetmedim abim ve kuzenimle bu 33lükte... Daha birkaç sene önce tekrar dinlemeye başladım, yazmıştım burda. Hissettiğim ilk şey bir sızıydı. Yüzüm güldü 'anaa, bu o o hehehe, amaney' bile dedim maymun maymun ama tüylerim de kalktı ayağa. Ufak çapta bir elektroşok etkisi, kalbe, yüreğe belki daha ziyade.. Niye böyle olur onu da anlamam. Tamam, o günlermiş, güzelmiş. Çok güzel olmayan kısımları da varmış.. Sevdiklerinden bazıları gitmiş de olabilir. O sandalyeler muhtaçlara verilmiş, o pikap kimbilir nerede ve turuncu kültablası, abartmak gerekirse, geri dönüşmüş bile olabilir.. Sen büyümüşsün eşşek kadar olmuşsun. Mutluymuşsun, hala da mutlusun.  E yani.. Hep aynı şeyi alacakaranlık kuşağı gibi yaşayacak halin de yok, miden de.. Ne yani.  Gülüp anacağıma bir çatlak sızım sızım kalıyor bende.. Normaldir de denebilir.
Bu satte irdeleyememilemem şimdi.
Yav bu kızı yiycem ben şimdi, ne güzel konuşuyor yanımda bıdır bıdır. Poposunu da ısırmak istiyorum mümkünse... (istismar derken... )
Ehehe, hay alllaaam yaa... 

10 yorum:

elektra dedi ki...

aman da aman, iyi ki sobelemişim çobanı. iyisindir umarım. o dans ettiğin şarkıyı bilmiyorum ama duygu çok tanıdık. geri dönüşüme gitmiş bir geçmiş işte arkada kalan. ama ne güzel ki mutlu.
yanında bıdırdayan çocuğumu istismar etmeden benim için de öpüver:)

Arzu Çur dedi ki...

Deli olacağım! Sabahtan beri o Osmanlıca sözcüğü anımsamaya çalışıyorum. Nostalji için geçmiş zaman hüznü derler ya hani. Bu seninki nostalji falan değil, tam da o anımsayamadığım sözcüğe benziyor. Nostaljiye eskiler akşam hüznü/yaşama hüznünü falan da katıp pek güzel bi isim vermişlerdi. Neydi o ya, neydi?

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Bu nasıl bir sürprizdir böyle!
Çobanımız başımızda!
Şahane!

Hemen bir haber vermem gerekiyor, hazır konu şarkı iken hem de. Hani bizim memlektte film festivali başlıyor, hatta başladı bile ya, hah işte orada sizin sevgili Bob Dylan'ın "hayatına ve dönemine sıradışı bir yolculuk" tanımlamasıyla "I'm Not There" filmi oynayacak.
Bekleriz, diycektim.
:))

Elif Derviş dedi ki...

yaw illa sobelememiz mi gerekiyo iki kelime yazman için, hasret kaldık :( bööööööööööööö

Elif Derviş dedi ki...

muck :)

Elif Derviş dedi ki...

anaaa, insan bi kaale alır beğğ

evinkedisi dedi ki...

Çobannnnnn! AAAaaaa! Nerelerdesin canım?! Valla gelip gitmekten klavyem kurudu ( nasıl bir sebeplenme ama?! ) Çok özledik, yaz artık, gittim :) A şimdi baktım köşemin delisi de üç kere yazmış, ona da yanıt yok. Yoksa bir şey mi oldu yahu?! Ses verrrrr!

Elif Derviş dedi ki...

biriniz sobeleyin şunu allasen...

evinkedisi dedi ki...

Aaaa! Valla şiştim, alo aloooo!

Deli'sicim, buradan sana sesleneyim de senin blogdaki yorumları açamıyorum yahu ben!

Çoban kızacak şimdi belki ama ne yapayım, başka nasıl haber vereyim bilemedim.

Çoban? İyi misin sahi ya? Valla içimi acayip hüzün kaplamaya başladı, Köşemin Delisi'de yazmış, sanki çok kalınan bir evden taşınırken hissedilen tür bir şey bu. Burada beraber çok şey yaşamışız da sen gitmişsin gibi...

kecilerin cobani dedi ki...

ay cok pardon. aks kaydi benim. trigger kayisi ha koptu ha kopacak.
elektracim, bi daha sobele bi daha yazarim,
arzu cur, aaa ne küne o? ben cikaramadim. buldun mu?
ekmekcimkizcim, i'm not there buraya bi gelsin ilk ben gitcem (ilk olmasam da ben de gidicem yani)
deli beğğ, pardon pardon pordon
evinkedisicim, gitmedim, gelicem. ofisten baglanmam cok zor, kota var. eve gidince de bilgisayar basina oturmam cok cok zor. o yuzden boole kaldi ama metruk diil buralar.
mayis geldi heyoo, senlensin senlikler.
kim geliyodu?