16 Aralık 2009

Hava soğuk dışarıda, burası rahat...

'İnsanlık halleri falan, boş mu boş zamanı olan ancak okur, o da laf olsun diye' blogumun adı olmalıymış. Millet ne kadar yaratıcı ve ne kadar farklı düşüncelerle bloglar yapmış. -Ben bir de Vedat Milor'un herşeyin tadına şöpürdek diye bakabilmesine hayranım. Bicik bicik yemiyor, hakkını veriyor yani, helal...-
Yararlanılası.. Yani, bahis konusu bloglar.. Bense bugün naaptım, şu gün komik şunlar oldu bunlar oldu diye yazıp duruyorum. Pek bir çekiciliği yok hatt-ı zatında. Zaten ara verdikten sonra kendi kendime yazar oldum. (andy'yi hariç tutarak).
Annem çok leziz bir kök ıspanak yemeği yapmış, etsiz, ekşi. VedatMilorvari bir edayla yedim. Yani yerken kafamda o vardı, zaten ilk paragrafa da sıçradı kendisi. İsmini duyunca da hep Edith Piaf gelir aklıma.....
Dün hastaydım.
Ne hastasıyım anlamadım.
Bozulmuş oram buram.
Düzeldi sanırımsam.
(cebren ve hile ile şiir yazdım, yani uyak yaptım daha napim..)
Çalışmak için bilgisayarımı açmıştım.. Çıkarımım odur ki exchange server hak ile yeksan olmuş. Üzüldüm sayılmaz.
Bunların dışında sevdiğim pek bi tane sevgili arkadaşımı hala aramadım. En son domuz gribi tehdidi yüzünden görüşememiştik. Ama ben ondan sonra da aramadım. Niye ara-ya-madığımı sorgularken, kendimi, ne diyeceğimi ve nasıl konuşacağımı, ne cevap vereceğimi bilemeyeceğim için arayamadığımı keşfederken buldum. Hoş mu? Değil... Çok kötü.. Bunların ne önemi olabilir diye düşünebilecek kıvama gelemedim.
Kaçarak en fazla kutuplara gidebilirim. Bu bedeviyi de orda ayılar yer sanıyorum.
Şunu da keşfettim:
Özenerek ve bezenerek yaptığım herhangi bir eylem başarılı olmuyor.
Misal,
91'den beri iş mülakatlarına giriyorum. Hayatımda bir kez hazırlanarak gittim, berbat oldu.
Hayatımda bir kez oldukça büyük bir gruba sunum yapmaya kalktığımda hazırlandım, rezil oldu.
Terbiyeli etli kereviz yapmaya kalktım, eridi gitti, böğğh oldu.
(Ammaaa, ben naaptım, alet işler el övünür, el blendırımı aldım (ayak değil), kendisini darrrr daarrrrr diye çorba yaptım. Ayy sen bi leziz ol, bi leziz olllll. Artık devamlı kereviz çorbası yapıyorum. Ekşi olduğu için Deniz de bayılıyor. Ne hoş di mi.. )
Çözümleme paragrafı olarak, meselenin neresinden bakarsanız orasından bir çıkarım yaparsınız, malum.. Ben galiba olmadık, veya en olması gerekli yerinden bakıyorum ki,
Hala mutluyum.
Hamdolsun henüz bir kelek yok. :-)
Turşusu olsa yemez miyim, yerim.
-Reyting mevzu: yazı başlığı nerden çağrışım yaptı bana bulana aferim diycem..
ı-ı...olmadı... bulanın bir hafta bedava reklamını yapsam... bi kereviz çorbası?????----

5 yorum:

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Kereviz çook faydalı zebzelerimizdenmiş mirim!
Yapınız, yiyelim.
:))

Başlığı bulamadım.
Bedavaya kereviz çurbası yiyabilacakmıyız?
;)

Elif Derviş dedi ki...

ya bi git deli mi ne :)ne düşünüyosun öyle kumru gibi? gel otiye de görüşelük işte :) hem ben ayılara bırakmam ki seni bi kere ehehehehe

jasmingreentea dedi ki...

kereviz çorbasının tarifini ver. isteriz.

Andy_Dufresne dedi ki...

Anladığım kadarıyla senin kereviz çorbası popülerite bakımından aşure ile yarışacak düzeyde, hem bu kadar isteyen de varken kaynat bi kazan da dağıt :) teorik sevabı aşure kadar olmasa da pratik sevabı çook olur :)

Başlığı yazı bittikten sonra attığını düşünerek yaptığım tahmin: Kaçarak en fazla kutuplara gidebilirim. Bu bedeviyi de orda ayılar yer sanıyorum.

kecilerin cobani dedi ki...

kimse bilemedi.
zaten boşveriniz.
ekmekcimkızcıım, (yaseminçayı, sana daa önce demiştim) etli terbiyeli kereviz yap, iki dakka daha fazla pişir, blendırdan geçir, benim kereviz çurbası budur. :))))
delim...
andy amma salladın bev...