22 Ocak 2007

Tilkilerin kuyruklari

Giris:
Devletce ve milletce, globalde ve en globalde gidisatimizi hic hos bulmuyorum: gundemi biliyorsunuz... Ustune, bir arkadasin gayet eski bir olum haberinden, tam hasbelkader sozcugune yakisir bir sekilde ve daha tazece bilgim oldu. Baska baska, simdi tam burda ifsa edilemeyecek dusuneceklerim de oldu. Bu 'ne sifat takacagimi bilemedigim' tilkilerim hic 'ayaami kiriiim bi oturim, dolanmiiim, bi kahve iciim' demiyor...
Bu arada Yoort mu didin'i ultra mega super aklimla desifre ettikten sonra nispeten ihtiyatli yazmam gerektigi gibi bir gercekle karsilastim tabi. (muhabbetle selam ederim burdan kendisine, oturup calisacaaana bloğumu okuyo. Gezenti vaiz)
Gelisme:
Bi egitim aliyorum ordaki arkadaslarim icimi cok actilar bugun. Kac aydir tanisiyoruz sanki herkes 40 yillik arkadas. Yas ortalamasinin dibinde olmama ragmen hic oyle hissetmiyorum. Ruhlari genc..
Bir icimi acan da deniz oldu tabi, bahti guzel olsun.
Bizim evde hic hali yok ama 'anane' nin cok guzel ekru halilari var duvardanduvara. ekruu....bu arada antrparantez yapmaliyim, kimdir bu ekru, ne zaman ekru oldu; (anlaya)bilen beri gelsin. bizim eskiden bildigimiz krem renginden ne farki var; kelimeyi kullanmayi beceriyorum ama bu farki bilmiyorum; lutfen, modayi takip eden arkadaslardan bi yanit gelirse....
Neyse bu halilar ustune daha hic denizlekesi olmadi. Ne hos bi durum.
Ot'urup bunlari dusunuyorum, oyle bi ruh hali.
Deniz diyo ki:
'Bu tikvesli yoolt mu' (cocugun varsa bolca reklam yapabiliyosun)
'evet tikvesli bu'
'kaymaaa val mi '
'evet kaymagi var ustunde '
'ooo ben kaymak sevelim, kaymakciyim ben galba..'
Ben de kaymakciydim eskiden de tevellut eskiyor haliyle, cekinir olduk.
Sonuc:
Bu giris gelisme sonuc vurgulu yazim, kompozisyon derslerine 'bu is ne kadar yanlis olabilir' altbasliginda tam ornek olarak verilsin.

7 yorum:

Elif Derviş dedi ki...

yoort mu didin'in kim olduğuyla ilgili okur okumaz ben de kendimce bi tahminde bulunmuştum, o mu acaba? :)hihi

kecilerin cobani dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kecilerin cobani dedi ki...

deli;
(su, kosenin delisi rumuzu cok hosuma gitti. bayildim.)
bilmiyorum ki, bakalim bi kimmis tahminin..ozel yazisalim, istisare edelim.
bi coban bi deli, ancak cikariz isin icinden.

jasmingreentea dedi ki...

ekruya ilaveten aklıma gelenler devetüyü, soğan kabuğu, limon küfü..başka binlerce var böyle ama benim hoşuma gidiyo. var nüanslar arada. renk çeşitliliği olsun zararı yok.
şu eğitimde can ciğer kuzu sarması oluverme hikayesi benim öteden beri çok canımı sıkar. biz türkler galiba nazik bir mesafeyle ahbaplık edebilmeyi beceremiyoruz. ya iki gün evvel tanıdığın adama gayet mahrem konuları sapır sapır dökülme, ya da apartman komşuna bi günaydın dememe...ya sev ya terket.

kecilerin cobani dedi ki...

cay, nedir soyle hadi bak, allasen, ekru ile krem'in nuansini.
ay olecem, limon kufu ile portakal kufu arasinda da nuans vardir allah bilir. ben oyumu kulak kiri sarisina kullaniyorum, literature katilmali, o da pek saheser bi saridir. aha, eskiden beri bilirim pismis ayva sarisi o da bi renktir. onu sevmem.
canciger kuzu sarmasi olayina gelince, yok oyle hic diyil. kimse kimsenin ozelini, sapirini sapini bilmiyo. bi tatli muhabbet var ki anlatamam. ben ki oyle ortamlarda ifrit olur koseme donerim, burda bidi bidi muhabbet ediyorum.

jasmingreentea dedi ki...

sondan basliim: haa ben yannis annamisim. iyi o zaman.
nüansa gelince ekru kremden azcik bi ton daha koyu bi renk, kremde biraz sarı aroması var ekru da taş rengi gibi bi etki. sarıya küf rengi kariştirirsin limon küfü olur ama portakala kariştir iyyrenç bişey olur sadece.
pişmiş ayva da sarı olmaz kırmızı olur (fırında pişerse tabiy, komposto da sarı olabilir). bende bu detaycılık meslekten gelen bi hastalık.

kecilerin cobani dedi ki...

yaaaa...sari aromasi olan kreme bej denmez mi? kafami sarmanin tirmikladigi yun yumaa gibi yaptin.
nayir efenim, ayvayi sekersiz bi pisir bakalim, sari olur. Kirmizi renk dedigimiz rengi mesela bogada kullaniriz, ayvayi pisirip bogaya gosterirsen ayvayi yemez, seni yer. pismis ayvanin kirmizi olmayacaginin kaniti da budur.
bundan sonra seni nuanslicay diye cagircaz.