20 Temmuz 2007

Deniz, deniz, kum ve sıcak

Güzelce ayıklandık ve pişirildik. Kızarmış tavuktan halliceyiz. Gittik ve geldik. Bir haftada bunalım ötesi... Çok sıcak, bir yandan da fön gibi bir rüzgar. İki saniye içinde saçlar kuruyor. Gerçi eşzamanlı olarak içimiz de kuruyor gibi.
Deniz'in yüzündeki diş izleri hala geçmedi. Yanınca bir de koyu bir mor gibi bir hal aldı. Her gören ve her seven bir posta 'noooldu senin yanaaana bakııım?' diye sordu, Deniz bunaldı.
Yolda gördüğü herkesin adını sorup arkadaş aradı iki gün. İkinci gün Zeynep ve Melis'le arkadaş oldu. Birlikte yüzdüler, yüzerken Deniz denize şarkılar yazdı: 'İçinde balıklaal vaaaal, beyaz beyaz dalgalalıın vaaal, ne güzelsin deniiiizzz'
Bir gün de küçük kuzeninde kaldık. Görür görmez: 'Hatılladın mı ben senin eski alkadaşın deniz' diye kendini hatırlatmaya çalıştı. Biz dönüyoruz diye yüzünü buruşturan minik kuzenini de telkin etti: 'Böyle alkadaş olmak oynamak çok güzel ama ben evimi özledim, şimdi dönmem gelekiyol'. O da ona: 'Oççakaal' dedi. Mutlu mesut ayrıldık.
Ankara'mın gözünün yağını yiyim.
Sıcak da olsa nefes almak hala mümkün.

9 yorum:

Lilium Bosniacum dedi ki...

bu morluk konusnda bi tavsiyem olacak ama yine de birine danışın siterseniz.. biberiye yağı doku yenileyici olarak çok meşhur bi deva.. bu aralar mail de dolaştı morlukları, ezilmeleri, izleri daha çabuk iyileştriyo diye... geçmiş olsun tekrar.. hoşgeldiniz btw...

Elif Derviş dedi ki...

Yupppiiii geldiniz demek :))))) Aman ne özledim bi bilsen!! Tatilde olduğunu bile bile her gün beş kez girdim bloguna :D

Deniz'i yemek istiyoruuuuuuuum...bi de... sizin yüzünüzden Toprak'la konuşurken r'leri l olarak söyler oldum :))))) Misal: Kimlel gelmiş seni gölmeye Toplakçım...falan..alışkanlık yapıyosunuz siz ailecek :))

Ohhh, hoşgeldiniz tekrar, pek sevindirik oldum :D

kecilerin cobani dedi ki...

sagol lilium. abimle esi doktor onlara da danistim orda. biberiye benim bahcemde var hemen yagini cikariim diye aklimdan gecmedi degil. tesekkurler tekrar.
deli, evet deli. siz de yapiyosunuz hanfendi. denizin bir gun sekil degistirip pelif oldugunu ve kendini herkese o isimle tanistirdigini soylesem tatilde, ne dersin bilmiyolum. (hamileligim gecti cunku altık doğoldum diye sahilde gezdi). cıldırıciiim..
:-)

Elif Derviş dedi ki...

harbi mi yaaaaa çok güldüm :)))))))))yerim ben onuuuuuuuuu

miso dedi ki...

Hoşgeldiniz, ve de biz de hoşgeldik. O morluk yüzünden hala olay çıkarmak istiyorum. Tepe tüyüm ayağa kalktı yine :(

kecilerin cobani dedi ki...

misocum, okul degistiriyorum. 01.08 itibariyle nispeten duzgun oldugunu dusundugum baska bir yere baslatacagim.
hoş, 'duzgun' de insandan insana degisiyor. bu okula giden bir torba arkadas cocugu var...memnunlar kac senedir. oyle bisii...

elektra dedi ki...

çoban da sustu... ne oluyor kuzum herkese? iyimisiniz çoban hanım?

kecilerin cobani dedi ki...

elektlaanım,
teşekkur ederim. iyiyim ama biraz daha uzak kalacagim gibi gorunuyor. malzeme topluyorum bi nevi :-))) :-((( bühühhüü

Elif Derviş dedi ki...

sen biriktirmeden yaz malzemeyi kuzum, rahatlarsın :)) muck